Σε βραδυφλεγή βόμβα για τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσονται οι αποκαλύψεις των Παραπολιτικών περί δυσώδες παρακράτους που λειτουργούσε επί προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εν γνώσει του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο «φωτιά» από τη συνομιλία που είχε ο Σάμπυ Μιωνή με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολιτικός σεισμός από τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών για παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Γεωργιάδης: «Δεν είναι εικόνα χώρας αυτή»

Η θύελλα αντιδράσεων συνεχίζεται και σήμερα, ενώ κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του πολιτικού κόσμου αποτυπώνει πλήρως η αποστροφή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδης, ο οποίος σχολίασε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «ούτε στις ταινίες τα βλέπεις αυτά και στις ταινίες να τα δεις, δεν τα πιστεύεις», προσθέτοντας πως «αυτά που αναδύονται τις τελευταίες μέρες προκαλούν εμετό. Δεν είναι η εικόνα χώρας αυτή».

Σοκαρισμένη δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. «Προσωπικά θεωρώ μεγάλο σοκ όχι μόνο την ύπαρξη παραδικαστικού που είχε οικονομικές δοσοληψίες, όχι μόνο τη διακίνηση ποινικών δικογραφιών στα υπουργικά γραφεία και τις δοσοληψίες με εισαγγελείς αλλά θεωρώ μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα πώς στοχοποιούνταν αθώοι άνθρωποι και πώς υπήρχε πολιτκή στόχευση να πληγεί η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να πληγεί ο ίδιος» σημείωσε η κυρία Πελώνη.

Η ίδια έκανε λόγο για «έντονη οσμή παρακράτους και παράκεντρου» και διερωτήθηκε δημόσια «ποιο είναι το κεντρικό μαγαζί; Για τι μαγαζιά μιλάμε; Ήταν κεντρικό μαγαζί η κυβέρνηση; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν γνώριζε» καταλήγοντας ότι «θα πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας γιατί ο κ. Παππάς ήταν στενός του συνεργάτης. Ήταν κεντρικό πρόσωπο της διακύβερνησης ΣΥΡΙΖΑ και προκύπτει αβίαστα το ερώτημα».

Στη Βουλή φέρνει το ΚΙΝΑΛ τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών

Ήδη, το Κίνημα Αλλαγής φέρνει στη Βουλή τις καταγγελίες της εφημερίδας Παραπολιτικά, με τέσσερις βουλευτές με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ναζητούν να υπάρξει εξιχνίαση του κυκλώματος ανομίας και διαφθοράς που δρούσε – όπως αναφέρουν – παρακρατικά και να αποδοθούν ευθύνες για όλους τους εμπλεκόμενους

Έτσι το ΚΙΝΑΛ ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης τι ενέργειες προτίθεται να κάνει προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η διάσταση του κυκλώματος όπως ισχύει στην πραγματικότητα.

Την ίδια ώρα, σφίγγει ο κλοιός για τον Νίκο Παππά μετά τις αποκαλύψεις από τον διάλογο που είχε με τον Σάμπυ Μιωνή
 

Βούλτεψη για αποκαλύψεις ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ: Πρέπει να διαλευκανθούν τα πάντα ώστε να αποκαλυφθεί η δράση του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών ΔΕΝ θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές» εκτίμησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ''Mea culpa'' με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Η κα Βούλτεψη ζήτησε «να διαλευκανθούν τα πάντα ώστε να αποκαλυφθεί η δράση του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα ανέφερε πώς «είναι απαράδεκτο να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι για δημοσιεύματα» ενώ χαρακτήρισε «πρακτικές τσαουσέσκου τον τρόπο που κινούνται η σύζυγος του Πάνου Καμμένου».

Κεραμέως: Μιλάμε για ένα πρωτοφανές αδίστακτο παρακράτος - Να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες

«Για ένα πρωτοφανές αδίστακτο παρακράτος» έκανε λόγο στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ''Secret'' με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως σημειώνοντας ότι «οι καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος».

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών το ηχητικό Μιωνή - Παππά

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη διαβιβάστηκαν σήμερα η ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και άλλα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση.

Ειδικότερα στον κ. Ιωαννίδη στάλθηκαν επίσης το συνοδευτικό έγγραφο του κ.Μιωνή, τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, τα πρακτικά της 2ήμερης κατάθεσης του Νίκου Παππά τον περασμένο Μάρτιο και τη χθεσινή κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και δήλωση του κ.Παππά.

Πιθανότατα και αύριο, Τετάρτη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε έρευνα για τα καταγγελλόμενα και σε θετική περίπτωση, προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί αυτή.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή διαβίβασε το φάκελο στον εισαγγελέα σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας βάσει του οποίου «οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα ο,τιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις.»

Η κυβέρνηση ζητά τη διαγραφή Παππά

Την διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Νέα τροπή παίρνει η προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μετά τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή που φέρνει σε ιδιαιτέρως δύσκολη θέση εκτός από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, και τον Νίκο Παππά.

Το ηχητικό ντοκουμέντο που παρέδωσε ο επιχειρηματίας στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής με τους συγκλονιστικούς διαλόγους που είχε με τον τότε κορυφαίο υπουργό και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα το 2016, δείχνουν τις παραδικαστικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έφερε αντιδράσεις.

Παράθυρο για νέα Προανακριτική, μετά τις ηχογραφήσεις Μιωνή-Παππά, αφήσε ο Λοβέρδος

Παράθυρο για σύσταση νέας Προανακριτικής Επιτροπής, μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιοτήτας από την καταγεγραμμένη συνομιλία του Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά, άφησε ανοιχτό ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Αυτά που αποκαλύφθηκαν γεννούν μια νέα υπόθεση. Απ' ό,τι μαθαίνω, οι αποκαλύψεις είναι στην αρχή τους, υπάρχουν κι άλλες. Ως ΚΙΝΑλ δεν έχουμε την (κοινοβουλευτική) δύναμη να προτείνουμε Προανακριτική, υπάρχονυ όμως κόμματα που την έχουν», υπογράμμισε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.
«Αυτά τα γεγονότα σημαίνουν ότι είχαμε μία κυβέρνηση 4,5 ετών που δεν είχε ντροπή. Δημοκρατία χωρίς αιδώ, δεν υπάρχει», πρόσθεσε.

Πλεύρης στα Παραπολιτικά 90,1: Βασικό στοιχείο των διαλόγων Παππά 

«Η υπόθεση Σταύρου Παπασταύρου για τη λίστα Λαγκάρντ έχει μπει στο αρχείο από το 2019 από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως για την υπόθεση «ελέγχθηκαν όσοι είχαν εμπλακεί, είχαν δεσμευτεί λογαριασμοί τους και είχαν βγει εντάλματα».

Παράλληλα ανέφερε ότι στην υπόθεση «είχε εμφανιστεί μια μάρτυρας που είχε ισχυριστεί πως κάποια χρήματα πήγαν στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ».