«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε στήσει ένα παρακράτος, από τη μία προσπαθούσε να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και από την άλλη
με δικαστικές εκκρεμότητες εκβίαζε κόσμο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος.

Ο κ. Βλάχος ανέφερε πως «ο πολιτικός κόσμος πρέπει να δράσει», ενώ πρόσθεσε ότι «το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ερώτηση μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παραπολιτικά».

Παράλληλα εκτίμησε ότι «θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις για την τότε κυβέρνησης με επίκεντρο δύο πρόσωπα τους κ. Παππαγελόπουλο και Καμμένο».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παναγιώτη Βλάχου στα Παραπολιτικά 90,1: 

Με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βλάχος ανέφερε: «Αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες πραγματικά είναι αποκαλυπτικά για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ και των «μαγαζιών» που είχαν στηθεί για να παίξουν με τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Είχε στηθεί ένα μαγαζί το οποίο από την μια προσπαθούσε να εξοντώσει πολιτικά τους πολιτικούς του αντίπαλους, και αναφέρομαι στην κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και από την άλλη υπήρχε ένα παράλληλο δικαστικό σύστημα το οποίο έστηνε δικαστικές εκκρεμότητες για να εκβιάζει κόσμο. Αυτά λοιπόν τα δυο «μαγαζιά» όπως κυνικά ακούσαμε να λέει ο κος Παππάς στις τηλεφωνικές του συνομιλίες, έπαιξαν με τους θεσμούς, σπίλωσαν πολιτικές συνειδήσεις, φτάσανε να ευτελίζουν την ελληνική δημοκρατία και να υπονομεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση της χώρας και τη θέση της χώρας στα δύσκολα αυτα μνημονικά χρόνια. Νομίζω ότι αποδεικνύουν περίτρανα, όχι μόνο το τι περάσαμε αλλά και που βρισκόμαστε σήμερα».

«Έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει πλέον κανένα έρεισμα, καμία αξιοπιστία να επιτελέσει τον εθνικό της ρόλο, τον θεσμικό της ρόλο σε μια εποχή που έχουμε πάρα πολλά προβλήματα μπροστά μας και οικονομικά και κοινωνικά, και εθνικά κυρίως. Γι’ αυτό και ο δικός μας ο ρόλος πλέον και η δικιά μας ευθύνη είναι μεγαλύτερη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα υπάρχει τίποτα χειρότερο απ’ το να περνάμε μια οικονομική κρίση σαν αυτή που έρχεται ή σαν αυτή της οποίας τα πρώτα σημάδια ζούμε τώρα εξαιτίας της πανδημίας. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο να έχουμε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Κάνεις δεν γνωρίζει αν θα κλιμακώσει η Τουρκία τους επομένους μήνες, κι αν θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι ή ένα θερμό φθινόπωρο, και στην κορυφή αυτού να έχουμε ένα πρόβλημα σκανδαλών, μια οσμή σκανδαλών που αφορά όλη αυτή τη παρακρατική δραστηριότητα. Γι’ αυτό λοιπόν νομίζω ότι κάθε κόμμα και κάθε πολιτικός χώρος οφείλει κι έχει την ευθύνη να κάνει τις ενέργειες του, να πάρει την ευθύνη του και να κάνει αυτό που του αναλογεί. Εμείς δεν είμαστε ένα μεγάλο κόμμα αλλά αυτό που μπορούμε θα το κάνουμε. Καταθέσαμε μια ερώτηση στη Βουλή, ζητάμε και από τη σημερινή κυβέρνηση να μας πει πως θα κινηθεί, ποιες διαδικασίες θα ακολουθήσει κι αν έχει σκοπό να πάει στη Δικαιοσύνη όλα όσα αποκαλύφθηκαν. Άρα λοιπόν νομίζω ο καθένας έχει τη δικιά του ευθύνη και το μπόι του θα μετρηθεί μέσα από αυτές τις δύσκολες καταστάσεις», επισήμανε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ απάντησε: «Πολύ φοβάμαι ότι όλες οι υποψίες που είχαμε γι’ αυτή την περίφημη τετραετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έρθουν με περισσότερες αποκαλύψεις και περισσότερες πληροφορίες για το ρόλο δυο μοιραίων πρόσωπων αυτής της τετραετίας και αναφέρομαι στον κο Καμμένο και στον κο Παπαγγελοπουλο. Νομίζω ότι το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα με το οποίο ήρθε ο κος Τσίπρας στη εξουσία και οι πολιτικές του επιλογές, όταν δηλαδή είχε τη δυνατότητα και την πολυτέλεια να επιλέξει κυβερνητικό εταίρο θα αρχίσουν πλέον να αποκαλύπτονται. Και οι συνέπειες αυτών των επίλογων του νομίζω ότι θα είναι καταιγιστικές και σε ότι αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, τις βιντεοσκοπημένες συναλλαγές, τους φάκελους με τα χρήματα, την εμπλοκή των κρατικών λειτουργών και της αστυνομίας στις επιταγές της συζύγου του κου Καμμένου. Κι από την άλλη όσα βγαίνουν τώρα σε ότι αφορά το σκάνδαλο Novartis και την εμπλοκή του κου Παπαγγελόπουλου».

«Σε ότι αφορά εμάς θα κάνουμε τα πάντα να λάμψει το φως. Καλούμε τη Δικαιοσύνη να το επιλήφθει και να είστε βέβαιος ότι σε ότι αφορά το ΚΙΝΑΛ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», υπογράμμισε ο κ. Βλάχος.