Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για το παρακράτος επί ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων, συγγενών τους, αξιωματικών της Αστυνομίας, δικηγόρων, δικαστικών και ανθρώπων της νύχτας, συνεχίζουν να προκαλούν σεισμό.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή «MEGA Mag» για το θέμα.

Ο κ. Κυρανάκης στης κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της περιόδου διακυβέρνησής του υποστήριξε πως «ο ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ (Παπαγγελόπουλος) έχει στήσει ένα παραδικαστικό κύκλωμα και ο άλλος υπουργός του Τσίπρα (Καμμένος) έχει στήσει ένα παρακρατικό σύστημα».

Αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να δίνονται παραγγελίες από υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για συλλήψεις δημοσιογράφων και αυτό να θεωρείται φυσιολογικό από τα στελέχη του κόμματος, ενώ παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τη ΝΔ για τις ανακοινώσεις που βγάζει σχετικά με το σκάνδαλο.

Επικαλούμενος τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έκανε λόγο για αποβολή των διεφθαρμένων αστυνομικών , ο κ. Κυρανάκης συμφώνησε με την άποψη αυτή. Χωρίς να θέλει να αφήσει υπόνοια για οποιαδήποτε παρέμβαση του πολιτικού συστήματος στην ελληνική δικαιοσύνη, υποστήριξε πως πρέπει να τιμωρηθούν πολύ σκληρά αυτοί που έφτιαξαν το παρακράτος.

Από την πλευρά του ο κ. Φίλης, ισχυρίστηκε πως οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» είναι οι ίδιες αποκαλύψεις που προκλήθηκαν από την έρευνα που παρήγγειλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη δικαιοσύνη με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε η ΕΥΠ τότε.

«Συνεπώς δεν υπάρχει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καμία προσπάθεια να συγκαλυφθούν πιθανά ποινικά αδικήματα, αλλά αντιθέτως, υπήρξε σαφέστατη επιλογή νομιμότητας, όλα να αποκαλυφθούν», είπε χαρακτηριστικά. «Ο φάκελος υπάρχει επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον συγκρότησε νομίμως», πρόσθεσε.

Για τον κ. Καμμένο, υποστήριξε πως συμμετείχε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένο λόγο, για να κυβερνηθεί η χώρα και να βγει από τα μνημόνια. Όταν ο σκοπός επετεύχθη, αποχώρησε από την διακυβέρνηση. «Πήρε το δρόμο του και αξιολογήθηκε από το λαό, να αξιολογηθεί και από τη δικαιοσύνη», είπε σχετικά.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Κυρανάκης ρώτησε τον κ. Φίλη το λόγο για τον οποίο συνέχισε να συγκυβερνάει με τον κ. Καμμένο από τη στιγμή που ήταν γνωστά τα γεγονότα στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε δημιουργηθεί ο φάκελος και ο σκοπός ήταν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Δίνοντας μια δική του εκτίμηση, ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας συνέχισε τη συνεργασία με τον κ. Καμμένο διότι ήταν ο μόνος και ζωτικός λόγος παραμονής του στην εξουσία.

Απαντώντας ο κ. Φίλης, τόνισε ξανά τον λόγο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, που δεν είναι άλλος από το να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Όταν επήλθε διαφωνία σε μείζον θέμα εξωτερικής πολιτικής (Πρέσπες), ο κ. Καμμένος έφυγε, σημείωσε ο κ. Φίλης.

Για το γεγονός ότι η σύζυγός του κ. Καμμένου έδινε εντολές σε αστυνομικούς, με βάση την αποκάλυψη των «Παραπολιτικών», υποστήριξε πως «το πρόβλημα είναι ότι οι αξιωματικοί της αστυνομίας αποδέχονται τις συμβουλές ενός ιδιώτη και όχι οι πράξεις της κυρίας υπουργού. Υπάρχει ανάγκη διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης από την αστυνομία, παράλληλα με τη δικαστική έρευνα».

Ενώ για την φυσική παρακολούθηση εκδότη (Κουρτάκης), ισχυρίστηκε πως κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο τον 21ο αιώνα και πως «το θέμα της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των δημοσιογράφων είναι από τα βασικά στοιχεία των ντοκουμέντων που έχουν δημοσιευτεί σε σχέση με την παρακρατική λειτουργία μυστικών υπηρεσιών. Πρέπει να καταγγελθεί, να καταδικαστεί, να υπάρξουν ποινές, αρκεί να αποδειχθεί».

Τέλος, για το ζήτημα της λίστας Πέτσα σχετικά με τα ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν για τις καμπάνιες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε πως η λίστα και τα ποσά των χρημάτων θα δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι το τελευταίο ευρώ, όταν ολοκληρωθεί η καμπάνια.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο :