Ο Όμιλος «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» εδώ και χρόνια προέτασσε με σειρά δημοσιευμάτων το γεγονός ότι την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε ένας παρακρατικός μηχανισμός, ο οποίος σιγάσιγά επιδίωξε να αντικαταστήσει την κρατική μηχανή. Η λογική Τσίπρα για την επικυριαρχία και τον έλεγχο στους αρμούς της εξουσίας, οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από το σύστημα Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη, οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις Καμμένου σε δικαστικές υποθέσεις, η αποκάλυψη από τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» FM της δήλωσης Πολάκη, ότι «πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή για να κερδίσουμε την εξουσία», ήταν λίγες μόνο από τις μεγάλες αποκαλύψεις που στοχοποίησαν τον δημοσιογραφικό μας όμιλο. Αποκορύφωμα, η πρωτοφανής στα χρονικά προσπάθεια φίμωσης με την επιχείρηση σύλληψής μου στα γραφεία της εφημερίδας τον Ιανουάριο του 2017 και της οικειοθελούς προσέλευσης του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη στο Τμήμα Εκβιαστών έπειτα από μήνυση του Πάνου Καμμένου. Είχαμε πάντοτε τη βαθιά πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη και η Ελληνική Αστυνομία λειτουργούν υπό τους κανόνες της συνταγματικής τάξης και όχι ως υποχείρια της εκάστοτε εξουσίας.

Η τρομοκρατική εισβολή του Τμήματος Εκβιαστών στα γραφεία μιας εφημερίδας, που στόχο είχε την ηθική, αλλά πιθανόν και τη φυσική εξόντωσή μας, είχε ξεσηκώσει τότε τις αντιδράσεις όλων των πολιτικών κομμάτων και του δημοσιογραφικού κόσμου. Χρειάστηκε να περάσουν τριάμισι ολόκληρα χρόνια για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της σκευωρίας, το απίθανο στήσιμο ενός μηχανισμού, που για άλλη μία φορά είχε τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Αυτά είναι τα αποκλειστικά ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τη δράση κυκλώματος (Αναλυτικά οι διάλογοι)

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ υπάρχει ένας ολόκληρος φάκελος που αφορά τον Γιώργο Γκρίζη, τότε υποδιευθυντή του Τμήματος Εκβιαστών. Μπορεί κάποιοι να επιχείρησαν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, αλλά ευτυχώς υπάρχει και η Θεία Δίκη: η ΕΥΠ που παρακολουθούσε τον κ. Γκρίζη κατέγραψε όλες τις συνομιλίες των πρωταγωνιστών αυτής της απίθανης σκευωρίας, η οποία επί της ουσίας είναι το μεγαλύτερο συνταγματικό πραξικόπημα που έγινε ποτέ στον Τύπο.

Μεταφερόμαστε στον Γενάρη του 2017. Νωρίς το απόγευμα στα γραφεία των «Παραπολιτικών» εισβάλλουν πάνοπλοι περίπου δέκα άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών έπειτα από μήνυση του Πάνου Καμμένου. Συλλαμβάνουν εμένα, που βρίσκομαι στο γραφείο, και αναζητούν τον Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος εκείνη την ώρα λείπει από το κτίριο. Έχοντας απόλυτη πίστη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην αθωότητά μας, ο Γιάννης Κουρτάκης προσέρχεται οικειοθελώς στη ΓΑΔΑ, παρουσία των δικηγόρων μας, του αείμνηστου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και του Μάκη Βορίδη. Η αστεία κατηγορία για εκβίαση καταπίπτει αμέσως και μένει μόνο η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Και ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα είχαμε φύγει το ίδιο βράδυ, δυστυχώς δεν είχαμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του παρακρατικού μηχανισμού που είχε στηθεί εναντίον μας.

Το βράδυ εκείνο στο γραφείο της ανακρίτριας, όπου ζητούσαμε να μας αφήσει ελεύθερους, εφόσον είχε καταπέσει και μάλιστα παταγωδώς η καταγγελία για εκβίαση, το τηλέφωνο χτυπούσε συνεχώς. Η εισαγγελέας αναγκάστηκε να απαντήσει λέγοντας: «Θα σας καλέσω εγώ», προφανώς ταραγμένη. Κόντρα σε κάθε νομική λογική και δικονομική πρακτική, αντί να αφεθούμε ελεύθεροι, κρατηθήκαμε με μόνο στόχο τη διαπόμπευσή μας.

Από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε ότι πίσω από αυτή την ιστορία υπήρχε ένας παρακρατικός μηχανισμός. Μόνο που δεν είχαμε τις αποδείξεις. Μέχρι που έφτασε στα χέρια μας η δικογραφία για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. από τις έρευνες της ΕΥΠ, που, όπως προαναφέρθηκε, παρακολουθούσε τον Γιώργο Γκρίζη, κομβικό όπως αποδεικνύεται πρόσωπο στην υπόθεση.

Όπως έχουν καταγράψει οι νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ, στήθηκε μια ολόκληρη σκευωρία με πρωταγωνιστές εν ενεργεία αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., τον κ. Καμμένο και την κυρία Τζούλη. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς σε μια δικογραφία για την πάταξη της διαφθοράς εμφανίζεται τόσο πολλές φορές το όνομα του πρώην συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα και της συζύγου του. Μόνο που εδώ τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους...

Όπως αποδεικνύεται από τους διαλόγους, η κυρία Ελενα Τζούλη όχι μόνο συνομιλεί με τον κ. Γκρίζη, αλλά και κατευθύνει την έρευνα και την επιχείρηση. Παρεμβαίνει η ίδια τηλεφωνικά στον αρμόδιο αξιωματικό, κάνοντας υποδείξεις, και ο κ. Γκρίζης υπακούει πειθήνια. Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες αποδεικνύεται ότι υπήρξε απόλυτος συντονισμός και σχεδιασμός, προκειμένου με μεθόδους παρακράτους να συλληφθούν δημοσιογράφοι και να απαξιωθούν με μεθοδεύσεις και αστήρικτες κατηγορίες.

Στις συνομιλίες κομβικό ρόλο παίζει ο τότε αττικάρχης Χρήστος Παπαζαφείρης, ο οποίος συντονίζει όλη τη σκευωρία, ενώ γίνεται παραδοχή ότι για τη σύλληψη έχει υπάρξει συνεννόηση και σαφής εντολή από τον τότε υπουργό Πάνο Καμμένο και τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, κάτι που παραδέχεται στις συνομιλίες ο τότε διευθυντής Εγκλημάτων κατά Ζωής και Περιουσίας, Γιώργος Παπασηφάκης. Το εντυπωσιακό είναι ότι φαίνεται να υπάρχει σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνήσεις και εμπλοκή του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ζαγοραίου, στενού φίλου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αποκαλύπτεται ο διάλογος αξιωματικών της Αστυνομίας για την εισβολή στα γραφεία των «Παραπολιτικά» του Τμήματος Εκβιαστών τον Ιανουάριο του 2017. Σε αυτόν αναφέρεται η πίεση που ασκείται για τις συλλήψεις Κουρτάκη και Τζένου.



Το πιο τρομακτικό σε όλη αυτή τη δυσώδη υπόθεση είναι το γεγονός ότι από τις συνομιλίες γίνεται παραδοχή ότι υπήρχε φυσική παρακολούθηση του εκδότη της εφημερίδας, Γιάννη Κουρτάκη, κάτι που είχε καταγγελθεί από τον ίδιο και στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας το 2018, χωρίς ωστόσο ποτέ να υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση. Στις συνομιλίες καταγράφεται και το όνομα του τότε διευθυντή Κρατικής Ασφάλειας Πράπα. Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί:

ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ

Στον παρακάτω διάλογο ο τότε αττικάρχης, Χρήστος Παπαζαφείρης, με αγοραίο τρόπο δίνει εντολές στον Γκρίζη να γίνει η σύλληψη, χωρίς καν να γνωρίζει τι λέει η μήνυση. Μάλιστα, όταν ρωτάει για το περιεχόμενο της μήνυσης, ο Γκρίζης παραδέχεται ότι πρόκειται πιο πολύ για συκοφαντική δυσφήμηση και όχι για εκβιασμό. Όταν ερωτάται γιατί το έφερε (η Τζούλη) στο Εκβιαστών, η πρωτοφανής απάντηση είναι: «Ήταν επιθυμία να έρθει εδώ, γιατί ήταν δυσαρεστημένοι την άλλη φορά με την Κρατική». Άραγε, γιατί ο κ. Παπαζαφείρης είναι τόσο πιεσμένος; Με βάση την επιθυμία ποιου το θέμα πήγε στο Εκβιαστών;
S.N. 3553, 10/01/17, 14:24, Εισερχόμενη από 690758χχχχ
Ο Γιώργος Γκρίζης συνομιλεί με τον Χρήστο Παπαζαφείρη.
Γ.: Παρακαλώ.
Χ.: Γιώργο, ο διοικητής είμαι. Μίλα με τον Πράπα για κάτι που του είπα... Ιάσονος στον 7ο όροφο είναι αυτός. Σας το είπε εκεί η δικηγόρος;
Γ.: 7ο.
Χ.: Στείλε παιδιά. Ο Πράπας πρέπει να έχει ήδη. Του έχουν πει από το πρωί να βάλει.
Γ.: Ωραία.
Χ.: Για συζήτα μαζί τώρα γιατί πρέπει να τα στείλει πριν τελειώσει η άλλη, για να τον εντοπίσουν και όταν τελειώσει τον βουτάνε. Κοίτα μη δε τον βουτήξουν, τη γαμήσαμε.
Γ.: Ωραία, διοικητά.
Χ.: Κράτησέ το όμως στα στεγανά.
Γ.: Ναι, ακριβώς.
Χ.: Γιατί άμα δε τον πιάσουμε, τη γάμησες κι εσύ κι εγώ. Ακουσες τι σου είπα;
Γ.: Ωραία, οπότε θα συνεννοηθούμε με τον...
Χ.: Κοίτα να δεις τι λέει η μήνυση και να μου πεις τι λέει η μήνυση μετά. Τι λέει περίπου; Καταθέτει τίποτα υπόμνημα; Τι έχει καταθέσει;
Γ.: Υπόμνημα είναι...
Χ.: Για εκβιασμό;
Γ.: Πιο πολύ βγαίνει συκοφαντική δυσφήμηση, από ό,τι πρόλαβα να ρίξω μια ματιά.
Χ: Γιατί το έφερε στο Εκβιαστών;
Γ.: Ηταν επιθυμία να έρθει εδώ πέρα γιατί ήταν δυσαρεστημένοι την άλλη φορά με την Κρατική.
Χ.: Α, εντάξει. Γ.: Και μου λέει εδώ πέρα ότι πρέπει να μείνει πάρα πολύ κλειστό, καταλαβαίνεις γιατί, μας πήρε και μας σήκωσε.
Χ.: Καλά, πάρε τον Πράπα. Του είπα να το πει σε τρία άτομα... να βάλει εκεί τρία άτομα μόνο κλειστά. Αυτό του είπα κι εγώ.
Γ.: Ωραία, έχει βάλει δηλαδή, έτσι;
Χ.: Γιατί νόμιζα θα έρθει στην Κρατική η μαλάκω, να πούμε, αλλά, εντάξει, πες του να μην το ξέρει κανένας, πες μου σε ποια άτομα το είπες, γιατί άμα γίνει κάτι, αυτούς θα γαμήσω μετά.
Γ.: ΟΚ, διοικητά. Τώρα εγώ θα στείλω δικά μου άτομα, εννοείται.
Χ.: Ναι, δικά σου. Πάρε όμως τον Πράπα, συζήτα, να ξέρουμε σε ποιον το είπε. Γιατί του είπα να βρει τρία άτομα. Εχουν τίποτα αυτοί; Και πες του stop, μην ασχολείσαι, γιατί αν μάθει τίποτα, θα την πληρώσει ο Πράπας, πες του, μετά.
Γ.: Βέβαια. ΟΚ, διοικητά. Ακόμα δεν έχει φύγει η κυρία, είμαι ακόμα σε αυτή τη φάση. Μόλις φύγει...
Χ.: Να διώξετε άτομα όμως από τώρα, να πάνε εκεί να τον έχουν stand by.
Γ.: ΟΚ, τον παίρνουμε και μιλάω τώρα επιτόπου.

 Ο διάλογοςτου τότε υπο-διευθυντή του Τμήματος Εκβια-στών, Γ. Γκρίζη, με άλλον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για την παρακολούθηση του εκδότη των «Π» έξω από το σπίτι του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΤΑΚΗ

Τρία λεπτά μετά ο Γκρίζης μιλάει με τον Θανάση Πράπα. Στη συνομιλία παραδέχεται ότι παρακολουθούν τον Γιάννη Κουρτάκη και προειδοποιούν να μην πάνε... άπατοι.

S.N. 3554, 10/01/17, 14:27:30, Εξερχόμενη προς 694784χχχχ
Ο Γιώργος Γκρ. συνομιλεί με τον Θανάση Πράπα.
Θ.: Ελα, Γιώργο. Ηταν η Τζούλη μέσα;
Γ.: Ναι.
Θ.: Εκανε μήνυση γι’ αυτόν με τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»;
Γ.: Ναι, αλλά μη... πρόσεξε, πάμε άπατοι!
Θ.: Στείλαμε το πρωί, κάναμε εξακρίβωση, θα σου δώσω εγώ κάποια στοιχεία άτυπα, με το σπίτι, με τα αυτοκίνητα... δεν έχουμε δει καμία κίνηση ατόμου, αλλά πήγαμε στη διεύθυνση κατοικίας... Θα σ’ τα πω τώρα, θα σ’ τα ανεβάσω πάνω μ’ ένα χαρτί, να τα έχεις κι εσύ. Γ.: Ωραία, εσύ δεν είχες βάλει τίποτα άτομα πουθενά;
Θ.: Είχα βάλει, ήρθε μέσα για μεσημέρι, τώρα το μεσημέρι θα ξαναβγεί πάλι έξω.
Γ.: Θα βάλω κ εγώ άτομα, αλλά μου είπε ο διοικητής ότι είχε βάλει άτομα και τον είχατε από κοντά.
Θ.: Είχα βάλει, δεν έχουμε δει κίνηση, απλά είδαμε το σπίτι, είδαμε το αυτοκίνητο, δεν είδαμε τίποτα.
Γ.: Ωραία, στείλε ό,τι έχεις και ξαναμιλάμε.

ζευγος


Τα τηλεφωνήματα με τον Νίκο Πατέρα

Στις απομαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ υπάρχουν καταγεγραμμένες και επικοινωνίες με τηλέφωνο που ανήκει στην εταιρεία CONTSHIPS MANAGEMENT INC του Νίκου Πατέρα, επίσης κουμπάρου του δολοφονηθέντος Σπύρου Παπαχρήστου. Στο τηλέφωνο ο Παπαχρήστος αποκαλεί τον συνομιλητή του «νονό» και μάλιστα το σχόλιο του χειριστή αναφέρει ότι το όνομα του συνομιλούντος είναι Νίκος...

πατερασ

Οι συμπτώσεις είναι πολλές και είναι και ενδιαφέρουσες. Την περίοδο που η ΕΥΠ έχει στο στόχαστρο των ερευνών της τον Παπαχρήστο, καθώς έχει επαφές με ένα κύκλωμα εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών που κατηγορείται για διαφθορά, αυτός με άνεση κινείται σε υπουργικά γραφεία, κάνει επενδύσεις, κλείνει μπίζνες με θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας (αεροδρόμια και μετανάστες) και διεκπεραιώνει «ρουσφέτια», κατά την ΕΥΠ, μέσω Καμμένου και Ελενας Τζούλη.
Όπως έχουν καταγράψει οι νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ, στήθηκε μία ολόκληρη σκευωρία για τα «Π» με πρωταγωνιστές εν ενεργεία τότε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., τον Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του, Ελενα Τζούλη
Ένα ενδιαφέρον ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι εάν η έρευνα για όλα αυτά, που ήταν ούτως ή άλλως σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σταμάτησε για κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Διότι δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ότι σε μια ογκώδη δικογραφία συγκεκριμένα ονόματα εμφανίζονται συνεχώς...

Ο ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΑΡΠΑΚΟΛΛΑ

Στο παρακάτω απόσπασμα ο Χρήστος Παπαζαφείρης μιλάει και πάλι με τον Γκρίζη και πιέζει ασφυκτικά να γίνει η σύλληψη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Άμεσα, Γιώργο! Τώρα εκεί! Γιατί άμα δε τον πιάσουμε, τη γαμήσαμε, σου λέω! Υπάρχει λόγος που σ’ το λέω». Μάλιστα, αποδεικνύεται από τους διαλόγους ότι η μεθόδευση ήταν τέτοια ώστε δεν υπήρχε διαβιβαστικό. Αντιθέτως, ο Παπαζαφείρης λέει ότι θα πάρει τον Ζαγοραίο να φτιάξει ένα διαβιβαστικό άρπακόλλα, για να οδηγηθούμε στη Σήμανση. Δηλαδή παραδέχεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας θα λειτουργούσε σύμφωνα με τις εντολές του. Στην ίδια συνομιλία, ο Γκρίζης λέει ότι η κυρία (Τζούλη) αναφέρει ότι «τον είχαμε από κοντά, φυσική, τον εκδότη (Κουρτάκης)». Άραγε, με ποια εισαγγελική διάταξη η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε εκδότη;

S.N.3560, 10/01/17, 15:35, Εισερχόμενη από 690758χχχχ
Ο Γιώργος Γκρ. συνομιλεί με τον Χρήστο Παπαζαφείρη
Γ.: Παρακαλώ.
Χ.: Γιώργο, σου είπα ότι είναι προτεραιότητα. Αμα δεν τους πιάσουμε, τους γαμήσαμε. Και τον Τζένο και τον άλλον.
Γ.: Διοικητά, έχουν φύγει τα παιδιά για κάτω. Γιατί μου είπε η κυρία Τζούλη ότι αυτοί είναι στην Ιάσονος 2 αυτή τη στιγμή. Έτσι μου είπε.
Χ.: Εντάξει. Εμείς πήραμε και εισαγγελέα Σηφάκη μαζί.
Γ.: Ωραία και εισαγγελέα έχουμε stand by, αν χρειαστεί, να μπούμε με εισαγγελέα μέσα.
Χ.: Ωραία, θα με πάρεις αμέσως τηλέφωνο για να πάω με τον Ζαγοραίο, κατάλαβες;
Γ.: Βεβαίως, διοικητά. Το μόνο που μου είπε η κυρία ότι από κοντά... τον είχαμε φυσική τον εκδότη.
Χ.: Ποιος τον είχε;
Γ.: Μου είπε ότι είπατε εσείς ότι τον έχουμε από κοντά. Τον έχουμε.
Χ.: Δεν ξέρω αν το έχει ο Πράπας.
Γ.: Όχι, δεν τον έχει ο Πράπας, πήρα τηλέφωνο.
Χ.: Α, δεν τον είχαν δηλαδή καθόλου; Δεν τον είχανε δει;
Γ.: Ναι, ο Πράπας πήγανε μόνο στο σπίτι που μένει στους Αγίους Αναργύρους κι εκεί πέρα απουσίαζαν τα οχήματά του.
Χ.: Άρα είναι κάτω; Εκεί που λέει η άλλη.
Γ.: Μπράβο. Τώρα εγώ στέλνω... όπου να ’ναι φτάνει ήδη, αν δεν έχει φτάσει ήδη, θα με ενημερώσει μόλις φτάσει και έχουν στείλει και τις ομάδες τις άλλες από δω τα παιδιά.
Χ.: Πάρε με αμέσως στο κινητό και πες μου τον πιάσανε, να πάρω τον Ζαγοραίο κάτω για να φτιάξουμε ένα διαβιβαστικό στο άρπα-κόλλα εκεί για να πάει κάτω Σήμανση κ.τ.λ.
Γ.: Εντάξει, διοικητά.
Χ.: Αλλά αυτός μπορεί να φύγει τώρα. Μήπως έφυγε για σπίτι φοβάμαι. Έστειλες άλλον στο σπίτι, μήπως έφυγε και δεν τον προλάβουνε;
Γ.: Να κοιτάξω να στείλω μια ομάδα και σπίτι εκεί, στους Αγίους Αναργύρους.
Χ.: Έπρεπε... αυτό, ρε Γιώργο... Εγώ θα σ’ το πω, γαμώτο... Ρε Γιώργο, άμα φύγει ο άλλος από κάτω προτού πάει η ομάδα, ποιος τον έχει; Πού θα τον βρούνε μετά; Αφού έχει εξακριβώσει ο άλλος το σπίτι. Στείλε και στο σπίτι. Κάπου θα πάει από τα δύο.
Γ.: Τώρα μόλις πήρα το χαρτί από τον Πράπα, την ενημέρωση. Πριν πέντε-δέκα λεπτάκια, οπότε θα στείλω κι εκεί μια ομάδα άμεσα.
Χ.: Άμεσα, Γιώργο. Τώρα εκεί. Γιατί άμα δεν τον πιάσουμε, τη γαμήσαμε, σου λέω. Υπάρχει λόγος που σ’ το λέω.
Γ.: Εντάξει, άμεσα φεύγει ομάδα και για κει.
Χ.: Εντάξει, γεια.

AAA
Στις συνομιλίες κομβικό ρόλο παίζει ο τότε αττικάρχης της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Παπαζαφείρης. Το εντυπωσιακό είναι ότι φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ζαγοραίου.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΚΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ

Ενα από τα πλέον συγκλονιστικά αποσπάσματα από τις συνομιλίες της ΕΥΠ αφορά την καταγραφή ότι ο Πάνος Καμμένος συνομιλούσε με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης για μια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε εξέλιξη. Μάλιστα, ζήτησε να πάει ο ίδιος στο γραφείο του υπουργού. Ο ορισμός της παρέμβασης και της κατάχρησης εξουσίας.
S.N. 3571, 10/01/17, 15:52, Εξερχόμενη προς 694431χχχχ
Ο Γιώργος Γκρ. συνομιλεί με τον Γιώργο Παπασηφάκη.
Ο Γιώργος ενημερώνει τον διευθυντή του ότι του τηλεφώνησαν από το γραφείο του υπουργού, «του δικού μας», και του ζήτησαν στις 17:30 σήμερα (10/01) να είναι στο γραφείο του υπουργού, αλλά δεν γνωρίζει το θέμα της συνάντησης. Ο διευθυντής υποθέτει ότι αφορά στη μήνυση του Καμμένου. Ο Γιώργος θα τον ενημερώσει όταν τελειώσει.

- Κύριε Γκρίζη, Έλενα Καμμένου! Έχουμε κανένα νέο; Κάντε γρήγορα, θα φύγει αυτός!

Η ΕΛΕΝΑ ΤΖΟΥΛΗ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΣΚΑ

Τρία λεπτά μετά, η σύζυγος Καμμένου παίρνει στο τηλέφωνο τον Γκρίζη. Είναι προφανές από όλη τη διαδικασία ότι η Ελενα Τζούλη συντόνιζε όλη τη διαδικασία και μάλιστα γνώριζε και την ακριβή τοποθεσία και τον όροφο όπου βρισκόμασταν. Παραδέχεται επίσης ότι έχει υπάρξει παρέμβαση του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα. Πρόκειται για μια πρωτοφανή παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης.

DIALOGOI
Όπως αποδεικνύεται από τους διαλόγους, η σύζυγος του κυρίου Καμμένου, Ελενα Τζούλη, όχι μόνο συνομιλεί με ανώτατους τότε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και κατευθύνει την έρευνα και την επιχείρηση εναντίον των «Παραπολιτικών». Παρεμβαίνει η ίδια τηλεφωνικά στον αρμόδιο αξιωματικό και εκείνος υπακούει πειθήνια.

S.N. 3572, 10/01/17, 15:53, Εισερχόμενη από 694437χχχχ
Ο Γιώργος Γκρ. συνομιλεί με την Έλενα Καμμένου.
Ε.: Κύριε Γκρίζη, Έλενα Καμμένου. Κανένα νέο;
Γ.: Προς το παρόν δεν έχω κάτι, τα παιδιά έχουν προσεγγίσει εκεί απέξω, σε λίγο θα σας πω. Μόνο παράκληση. Ισχύει ακόμα; Είναι εκεί στον χώρο; Ξέρετε εσείς;
Ε.: Στον χώρο είναι, στον 7ο όροφο είναι, αλλά πρέπει να πάνε πάνω. Απέξω...
Γ.: Ναι, ναι. Να είστε σίγουρη, μόλις μαζευτούν, γιατί έχουν στείλει προπομπό κάποια παιδιά, μόλις μαζευτούν θα πάνε κανονικά πάνω.
Ε.: Κάντε λίγο γρήγορα γιατί θα φύγει αυτός.
Γ.: Θα σας έχω ενημέρωση άμεσα. Μόλις ας πούμε... το παραμικρό.
Ε.: Πήρε κι ο κύριος Καμμένος τον υπουργό, ο υπουργός πήρε τον Παπαζαφείρη... γενικώς δεν έχουμε εικόνα και πρέπει να τελειώνουμε. Είναι πάντως αυτός.
Γ.: Εντάξει, να είστε καλά.
Ε.: Ευχαριστώ, γεια σας.


Ο ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ.... ΚΡΥΦΟ ΓΡΑΦΕΙ

Το συγκεκριμένο απόσπασμα μπορεί να μη φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη αξία, ωστόσο η αλήθεια είναι άλλη. Ο Παπαζαφείρης αναφέρεται σε ένα δήθεν «κρυφό γραφείο», το οποίο ήταν στον όγδοο όροφο του κτιρίου, δηλαδή στο γραφείο του Γιάννη Κουρτάκη. Αυτό το ήξερε μόνο η κυρία Τζούλη. Όταν έρθει η ώρα, θα αποδειχθεί...
S.N. 3599, 10/01/17, 16:54, Εισερχόμενη από 690758χχχχ
Ο Γιώργος Γκρ. συνομιλεί με τον Χρήστο Παπαζαφείρη.
Χ.: Πάρ’ τους τηλέφωνο, εκεί που πήγατε, στην Ιάσονος, στον τελευταίο όροφο έχει κρυφό γραφείο.
Γ.: ΟΚ, έγινε, διοικητά, αμέσως παίρνω τώρα. Χ.: Φύγανε από κει;
Γ.: Όχι βέβαια. Εκεί πέρα είναι. Δεν έχουν φύγει.
Χ.: Να ανέβουνε από πάνω στον τελευταίο όροφο, έχει κρυφό γραφείο εκεί.

111111111111111111111111111111111111111
Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες αποδεικνύεται ότι υπήρξε απόλυτος συντονισμός και σχεδιασμός, προκειμένου με μεθόδους παρακράτους να συλληφθούν δημοσιογράφοι και να απαξιωθούν με μεθοδεύσεις και αστήρικτες κατηγορίες.

Η ΕΛΕΝΑ ΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Στο συγκεκριμένο απόσπασμα γίνεται απολύτως σαφές ότι η κυρία Έλενα Τζούλη ήταν πίσω από όλες τις ενέργειες από την πρώτη στιγμή. Συνομιλούσε με όλους τους αξιωματικούς και με τον υπουργό, προκειμένου να διασφαλιστεί η «επιτυχία» του σχεδίου.
Το μόνο που δεν μπόρεσε να προβλέψει είναι το γεγονός ότι ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ. Ούτε βέβαια και ότι όλη η μεθόδευση και το στήσιμο θα βρισκόταν σε μια δικογραφία της ΕΥΠ.
S.N. 3629, 10/1/17, 18:04, Εξερχόμενη προς 694437χχχχ
Ο Γιώργος Γκρ. συνομιλεί με την Έλενα Καμμένου.
Γ.: Λοιπόν, εντάξει και οι δύο.
Ε.: Το ξέρω, με πήρε ο Παπαζαφείρης. Αυτός πού ήταν;
Γ.: Δεν έχω εικόνα αυτή τη στιγμή επειδή είμαι έξω, κάπου εκεί κοντά ήταν, θα σας πω αργότερα.
Ε.: Έγινε, ευχαριστώ, γεια


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 20 Ιουνίου