«Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Παραπολιτικά είναι σοκαριστικές, η υπόθεση θα έχει και δικαστική εξέλιξη» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρης Τάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό Άμυνας δηλαδή τον Πάνο Καμμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «η εικόνα που αναδύεται από τους διαλόγους είναι εικόνα υποκόσμου» ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι «στην υπόθεση θα εμπλακεί και ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης
Τσίπρας».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στα Παραπολιτικά 90,1: 

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «Οι αποκαλύψεις των Παραπολιτικών είναι πέραν πάσης φαντασίας, είναι σοκαριστικές. Δεν νομίζω ότι η κοινή γνώμη έχει καταλάβει ακόμη περί τίνος πρόκειται γιατί μέσα στο γενικό χαμό είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις όλη την πληροφόρηση. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπόθεση θα έχει πολύ μεγάλη εξέλιξη, αναμφίβολα και δικαστική εξέλιξη».

«Επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΥΠ είναι ένας οργανισμός που υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό άρα ο κ. Τσίπρας παρακολουθούσε τον κ. Καμμένο... Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεύτερον, η εικόνα που αναδύεται από τους διαλόγους είναι εικόνα υποκόσμου, όχι εικόνα κυβερνήσεως, εικόνα υποκόσμου. Δηλαδή η σύζυγος του υπουργού Αμύνης να διατάζει τον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει σε συλλήψεις, ο αξιωματικός να σπεύδει να πάρει τους υφισταμένους του και να τους δίνει εντολές από τρόμο τι μπελά θα βρουν από τη σύζυγο του υπουργού αν δεν ικανοποιήσουν τάχιστα την επιθυμία της. Φέρεται να γνωρίζει εκείνη κινήσεις που γίνονται μέσα στη ΓΑΔΑ μετά μεγάλης λεπτομέρειας, όλα αυτά σε μια διαπλοκή με ανθρώπους της νύχτας και επίορκους αξιωματικούς εκ των οποίων ο ένας δολοφονήθηκε κιόλας. Αυτά είναι φοβερά, είναι αδιανόητα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι απολύτως προφανές ότι ένα κανονικό παρακράτος είχε εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένα παρακράτος το οποίο είχε διασυνδέσεις όπως αποδεικνύεται με τον κόσμο της νύχτας, ένα παρακράτος το οποίο είχε και μεταξύ του να λύσει διαφορές. Θεωρώ ότι αυτή η υπόθεση θα βγάλει πάρα πολλά πράγματα. Δεν βλέπω πως δεν θα εμπλακεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σε αυτή την υπόθεση. Δύσκολα να ισχυριστεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν γνώριζε», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι είναι αναγκαία η σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε: «Θέλω να δω όλη την υπόθεση αν αυτό συνεχίζεται. Εγώ σοκαρίστηκα. Αυτό ήταν υπόκοσμος, δεν είναι εικόνα κυβερνήσεως είναι εικόνα υποκόσμου. Ακούω ότι θα υπάρχουν και νέες αποκαλύψεις. Βλέπω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια αμηχανία επ’ αυτού του θέματος, δεν τους βλέπω και πολύ έτοιμους».

«Οι άνθρωποι αυτοί που εμένα αποφάσισαν να με κλείσουν φυλακή με ψεύτικες κατηγορίες, προσπάθησα να εμπλέξουν την οικογένεια μου όσο περνάει ο καιρός και αποκαλύπτεται και όλο το κύκλωμα της Novartis της σκευωρίας εννοώ και τώρα όλα αυτά τελικά στο παρά τσάκ τη γλιτώσαμε. Άγιο είχαμε ... Αυτό που έγινε προχθές στην εξεταστική είναι αδιανόητο. Η κα Τουλουπάκη είχε δώσει εντολή να γίνει έρευνα από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, -την ΥΠΕΔΥΦΚΑ τη διοικεί ένας Συριζαίος πρώην υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ο Πολάκης – ο οποίος έκανε ένα πόρισμα κατά του συζύγου της κας Ράικου πολύ επιβαρυντικό για πωλήσεις συμπληρωμάτων διατροφής, από το πρωί την ώρα που κατέθετε ο Παπαγγελόπουλος ρωτούσαν συνέχεια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πότε θα έρθει το χαρτί της κας Τουλουπάκη, δηλαδή ξέραν ότι θα έρθει ένα χαρτί. Έστειλε η κα Τουλουπάκη αυτό το χαρτί στη Βουλή το οποίο ήταν άσχετο με την υπόθεση. Εδώ συνέβαινε κάτι το αμίμητο δηλαδή ξαφνικά η κα Τουλουπάκη έστειλε στη Βουλή χωρίς να της ζητηθεί ένα άσχετο έγγραφο για το σύζυγο μιας εισαγγελέως, που αν ευσταθούν αυτές οι κατηγορίες θα το δούμε όταν τελειώσει η δικαστική διερεύνηση δηλαδή σε δέκα χρόνια. Το έκανε φυσικά πρωτοσέλιδο ποιος άλλος; ο Βαξεβάνης και όλο αυτό έγινε για να αποπροσανατολίσει τη δημόσια κοινή γνώμη από τη συζήτηση της σκευωρίας Novartis με τη συνδρομή της Εισαγγελέως διαφθοράς και δεν ξέρει ότι παρανομεί στέλνοντας αυτό το χαρτί στην προκαταρκτική. Η προκαταρκτική δεν έχει δουλειά να πάρει αυτό το χαρτί. Δεν μιλάω για υπόγειες διαδρομές, είναι ολοφάνερες...», σημείωσε επιπρόσθετα.

«Εδώ βλέπουμε η ΕΥΠ εμπλεκόμενη, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, υπουργοί να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα τους, οι άνθρωποι της νύχτας να παίρνουν μίζες, μαύρα λεφτά να αλλάζουν χέρια και όλα αυτά εις γνώση του Τσιπρα! Είναι χώρα αυτή; Δεν μπορεί να συγκαλυφθεί αυτή η ιστορία», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.