Μια καλά ενορχηστρωμένη προσπάθεια να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις για την πολιτική που ακολουθεί ο Μάκης Βορίδης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος των αγροτών φαίνεται να εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ενώ λοιπόν εδώ και καιρό ο Μάκης Βορίδης έχει κάνει σαφές ότι ένας από τους βασικούς στόχους της πολιτικής που ακολουθεί είναι η εξυγίανση του ασφαλιστικού οργανισμού των αγροτών, του ΕΛΓΑ, ώστε σε περιπτώσεις ζημιών αυτοί να λαμβάνουν πιο γρήγορα και μεγαλύτερες αποζημιώσεις, οι «μαέστροι» επιμένουν να διοχετεύουν ζιζάνια στην προσπάθεια αυτή.

Τα όσα ανέφερε την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός στη Βουλή για «εξυγίανση του ΕΛΓΑ» οι «θεματοφύλακες» του αγροτικού κόσμου αποπειράθηκαν να τα διαστρεβλώσουν για να δημιουργήσουν κλίμα ανησυχίας μεταξύ των αγροτών.

Έτσι έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο για νέες επιβαρύνσεις σε βάρος τους προκειμένου να διασωθεί ο ΕΛΓΑ ενώ ο υπουργός ούτε στην τελευταία αυτή ομιλία του στη Βουλή αλλά ούτε και παλαιότερα έχει αναφέρει κάτι τέτοιο.

Μάλιστα σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όταν αναφέρεται στον ΕΛΓΑ και στα προβλήματά του έχει κάνει σαφές ότι η αύξηση των ασφαλίστρων θα ήταν το πιο εύκολο πράγμα προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα που υπάρχει και αριθμεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. «Όμως αυτό δεν το θέλω και δεν το σκέφτομαι καν» έχει τονίσει επανειλημμένα, αλλά αυτή η δέσμευσή του μάλλον δεν υπάρχει στις παρτιτούρες των ορχηστρών της παραπληροφόρησης.

Όπως επίσης οι συγκεκριμένοι «μαέστροι» έχουν… ξεχάσει ότι ο Βορίδης έχει παράλληλα διευκρινίσει πως δεν σκοπεύει να μειώσει και τις αποζημιώσεις ή τις κατηγορίες (τα είδη) ζημιών που ο ΕΛΓΑ καλύπτει.

Όμως αυτοί επιμένουν ότι η επιβάρυνση για την εξυγίανση θα πάει στους αγρότες. Προφανώς δεν θέλουν να «σκεφτούν» μια άλλη παράμετρο ή μάλλον σκόπιμα την αγνοούν.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός στόχος είναι συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης ώστε και επιπλέον καλύψεις να υπάρξουν και να συντομευθεί ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων. Και αυτό χωρίς να χρειαστεί οι αγρότες να βάλουν το χέρι στην τσέπη παραπάνω απ’ όσο το βάζουν σήμερα.

Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για ορισμένους που φαίνεται ότι έχουν ιδιαίτερη έφεση στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας.