Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και να γίνουν έλεγχοι στην εταιρία OIL ONE στη Δραπετσώνα, η δραστηριότητα της οποίας θεωρείται ότι επιβαρύνει
περιβαλλοντικά την περιοχή δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως στην περιοχή του ευρύτερου Πειραιά υπάρχουν εγκαταστάσεις που δημιουργούν προβλήματα υγείας για τους κατοίκους που δεν είναι ορατά, όπως το βενζόλιο.

Ανέφερε επίσης πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ηγέτης που οδήγησε την Αριστερά στην εξουσία και έβαλε τα θεμέλια για την δημοκρατική παράταξη.

Ο βουλευτής είπε ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι η Αριστερά που θα μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα όπως η οικονομία και το μεταναστευτικό ενώ τέλος εκτίμησε ότι δεν βλέπει σύντομα εκλογές.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Τρύφωνα Αλεξιάδη στα Παραπολιτικά 90,1: 

Αναφορικά με το πρόβλημα δυσοσμίας που αντιμετωπίζει η περιοχή της Δραπετσώνας, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε: «Πρέπει κάποτε να σταματήσει μια πολιτική διαχείριση των όλων θεμάτων από την πολιτική σκηνή όπου θεωρούσε τις γειτονιές του Πειραιά και γενικά τη Δυτική Αττική σαν την πίσω αυλή της Αττικής. Δυστυχώς υπάρχουν εγκαταστάσεις ακόμα στην περιοχή του ευρύτερου Πειραιά και της Δυτικής Αττικής που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα υγείας και αυτά προβλήματα υγείας αυτά δεν είναι πάντα ορατά. Για παράδειγμα όταν αναπνέεις μια ουσία όπως το βενζόλιο ή άλλες επικίνδυνες ουσίες το πρόβλημα δεν είναι ότι «κάτι μυρίζει», το θέμα είναι τι μπαίνει μέσα στον οργανισμό σου και το τι επιπτώσεις έχει αυτό και κανένας δεν δέχεται αυτές οι επιπτώσεις να έχουν εξελίξεις στα θέματα υγείας ειδικά σε μικρά παιδιά. Πρέπει η πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα».

«Υπάρχει σίγουρα ολιγωρία φορέων της πολιτείας ειδικά ελεγκτικών οργανισμών που δεν έχουν ολοκληρώσει ελέγχους όπως θα έπρεπε και στο χρονικό διάστημα που θα έπρεπε. Αναμένουμε αυτές τις μέρες τα πορίσματα τέτοιων ελεγκτικών μηχανισμών που θα πρέπει να προσδιορίσουν ακριβώς την πηγή της μόλυνσης και βεβαίως η πολιτεία να κινηθεί και να πάρει άμεσα μέτρα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Για την οικονομική κατάσταση στην μετά κοροναϊού εποχή, σημελιωσε: «Οι επιχειρηματίες διαπιστώνουν ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο πρέπει κάποια στιγμή να προσδιορίσουμε τα μεγέθη του. Είναι άλλο πράγμα να μιλάς για μια ανεργία που θα κινηθεί στα 17-20% και άλλο μια ανεργία που θα ξεπεράσει το 31%. Και άλλο να μιλάς για ένα δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο θα είναι της τάξης του 2-3 δις και άλλο για ένα δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο θα ξεπεράσει τα 10 δις. Εκεί οι εξελίξεις με τα στοιχεία που υπάρχουν από επίσημους φορείς είναι πάρα πολύ δύσκολες για αυτό και ζητάμε από την κυβέρνηση να κινηθεί με πιο γενναία μέτρα, με πιο αποφασιστικά μέτρα, να ενισχύσει πολίτες, επιχειρηματίες, ειδικά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα διότι διαφορετικά θα έχουμε πολύ δύσκολες εξελίξεις».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος να γίνει προσωποπαγές κόμμα, απάντησε: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτά τα οποία μερικές φορές διαβάζετε ότι «σκοτώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ, τρώγονται στο ΣΥΡΙΖΑ, φατρίες, αμφισβητείται ο Τσίπρας» και διάφορα τέτοια. Ο Τσίπρας είναι αυτή τη στιγμή ο ηγέτης ο οποίος οδήγησε την Αριστερά στην εξουσία, έβαλε τα θεμέλια και κάθε μέρα χτίζει τη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Είναι η ελπίδα για μεγάλη μερίδα των πολιτών και καταλαβαίνουν πλέον οι πολίτες, 11 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, τι σημαίνει ο ένας ηγέτης και τι σημαίνει ο άλλος».

«Πρέπει να κινηθούμε προς την κοινωνία, αλίμονο αν η Αριστερά κινείται προς το εσωτερικό της. Αλίμονο αν η Αριστερά επιλέγει να είναι ο εκφραστής συγκεκριμένων τμημάτων της κοινωνίας και όχι όλης της κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε η Αριστερά η οποία θα διεκδικούμε ηγεμονικό ρόλο και θα είμαστε η Αριστερά που θα λύνει τα προβλήματα των πολιτών με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, με δημοκρατικότητα αλλά να είμαστε η Αριστερά η οποία θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα. Ήδη αυτή η χώρα έχει μεγάλα προβλήματα από τα εθνικά, από το προσφυγικό –μεταναστευτικό και μεγάλα προβλήματα ειδικά στα προβλήματα της οικονομίας και ελπίζουμε τα οικονομικά προβλήματα να μην εξελιχθούν σε κοινωνικά προβλήματα και σε πολιτικά προβλήματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ο κ. Αλεξιάδη: «Με 32 δις για «αξιοποίηση» από την κυβέρνηση και με τα προβλήματα στη δεξιά πολυκατοικία δεν προβλέπω εκλογές σύντομα. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα να πάρει γενναίες αποφάσεις και οι αποφάσεις αυτές δεν πρέπει να είναι στην κατεύθυνση νέων μνημονίων κοροναϊού, πρέπει να είναι στην κατεύθυνση κοινωνικής ελάφρυνσης και ανάπτυξης της χώρας».