Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Παπαδημούλη. 

Να σημειώσουμε ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει αγοράσει συνολικά 38 ακίνητα, τα 15 εκ των οποίων νοικιάζει σε ΜΚΟ και μετανάστες, κερδίζοντας από αυτά περίπου 6.000 ευρώ τον μήνα, ενώ ένα ακόμη πολιτικό σφάλμα του είναι η ερμηνεία που ο ίδιος επιχείρησε να δώσει για τις επιθέσεις που δέχεται, λέγοντας υύτε λίγο ούτε πολύ ότι η λάσπη που δέχεται, «έχει στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».

Ενοχλημένος φέρεται να είναι και ο πρώην πρωθυπουργός, όπως διεφάνη και από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος όπου συζητήθηκε το ζήτημα, για το γεγονός ότι την ώρα που επιχειρεί επανεκκινήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογική ήττα, η προσοχή της κοινής γνώμης διασπάται από θέματα που ευνοούν την εσωστρέφεια.

Γιατί εκνευρίστηκε ο Τσίπρας με τα ακίνητα του Παπαδημούλη

Σύμφωνα με τα όσα έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πιο πολύ έχει ενοχλήσει τον Τσίπρα, όχι το ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης αγόρασε τόσα ακίνητα αλλά που τα διέθεσε.

Ελεγε συγκεκριμένα ότι δεν μπορεί να διατίθενται σε πρόσφυγες και μετανάστες, μέσω ΜΚΟ, και ουσιαστικά τα ενοίκια να τα πληρώνει το ίδιο το κράτος.

Όπως μάλιστα διαβάζουμε στη στήλη του Βηματοδότη, το εν λόγω στέλεχος συμπλήρωσε ότι πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προβληματισμένα με τα πολλά ακίνητα του ευρωβουλευτή.

Σχετικά όμως με τον τι ήταν αυτό που ενόχλησε περισσότερο τον κ. Τσίπρα απάντησε: «Όχι τόσο τα ακίνητα που παρουσιάστηκαν ότι αγόρασε, αλλά σε ποιους νοικιάζει αυτά τα ακίνητα» για να συμπληρώσει: «Σε ποιες ΜΚΟ νοικιάζει άραγε αυτά τα ακίνητα; Γιατί τα νοικιάζει σε μετανάστες; Τι κάνουν αυτές οι ΜΚΟ και πολλά άλλα».

Αμηχανία και προβληματισμός στα στελέχη αλλά και συντροφικά μαχαιρώματα

Την ίδια ώρα, έκδηλη είναι η αμηχανία μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούν τις εξελίξεις, με εμφανή πλέον τον προβληματισμό τους. 

Αρκετοί στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι η τροπή που έχει πάρει η υπόθεση Παπαδημούλη, ενώ δεν υπάρχει κάτι παράνομο, αποτελεί βαρύ κτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της εικόνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή στην ηθική πλευρά της πολιτικής. Λόγω του τρόπου απόκτησης και κυρίως του τρόπου εκμετάλλευσης των ακινήτων αυτών από τον κ. Παπαδημούλη.

«Άδειασμα» Μπαλάφα σε Παπαδημούλη

Αποστάσεις από τον Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με την υπόθεση της αξιοποίησης των ακινήτων του κρατάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος ανέφερε πως ο ίδιος δεν θα αγόραζε τόσα ακίνητα με σκοπό να τα εκμεταλλευτεί.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μπαλάφας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε πως ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει κάνει κάτι παράνομο, ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν θα προχωρούσε σε αντίστοιχη κίνηση, υπογράμμισε πως δεν θα έκανε το ίδιο.

Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Παπαδημούλης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», φέρεται να νοικιάζει συνολικά 15 ακίνητα σε ΜΚΟ και μεμονωμένους μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ μέσα στο 2019 αγόρασε ακόμα 6 διαμερίσματα, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 38.

«Καρφιά» και από Σκορίνη


Μετά τις σαφείς αποστάσεις on camera, που έλαβε ο Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος όταν ρωτήθεκε αν ο ίδιος θα έπραττε το ίδιο, απάντησε κατηγορηματικά και μονολεκτικά «Όχι», σειρά πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκορίνης, ο οποίος μιλώντας στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ως πολιτικό και δημόσιο πρόσωπο, όπως και όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις, δεν θα πρέπει μόνο να κινούνται νομικά, αλλά θα πρέπει να δείχνουν την ηθική τους διάσταση.

«Δεν έχουμε καμία αγωνία αν κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα δεξιό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, όπως γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια στη Ευρώπη. Είναι αναγκαία η διεύρυνση αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει ένα ευρύτερο μέτωπο, το οποίο πρέπει να φτάνει από το κέντρο μέχρι τα αριστερά, απέναντι στον άγριο φιλελευθερισμό τον οποίο σήμερα επιχειρεί η ΝΔ», δήλωσε ο κ. Σκορίνης στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα για τη διεύρυνση του κόμματός του και συνέχισε: