Συνεχίζονται τα συντροφικά μαχαιρώματα κατά του Δημήτρη Παπαδημούλη με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τα ακίνητα, που έχει στην κατοχή του.

Μετά τις σαφείς αποστάσεις on camera, που έλαβε ο Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος όταν ρωτήθεκε αν ο ίδιος θα έπραττε το ίδιο, απάντησε  κατηγορηματικά και μονολεκτικά «Όχι», σειρά πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκορίνης, ο οποίος μιλώντας  στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ως πολιτικό και δημόσιο πρόσωπο, όπως και όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις, δεν θα πρέπει μόνο να κινούνται νομικά, αλλά θα πρέπει να δείχνουν την ηθική τους διάσταση.

«Δεν έχουμε καμία αγωνία αν κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα δεξιό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, όπως γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια στη Ευρώπη. Είναι αναγκαία η διεύρυνση αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει ένα ευρύτερο μέτωπο, το οποίο πρέπει να φτάνει από το κέντρο μέχρι τα αριστερά, απέναντι στον άγριο φιλελευθερισμό τον οποίο σήμερα επιχειρεί η ΝΔ», δήλωσε ο κ. Σκορίνης στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα για τη διεύρυνση του κόμματός του και συνέχισε:

Έξαλλος ο Τσίπρας με τα ακίνητα του Παπαδημούλη- Μεγαλύτερος προβληματισμός λόγω των «συναναστροφών» του με ΜΚΟ

To κλίμα για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των 38 ακινήτων που είναι ιδιοκτήτης φαίνεται να είναι ιδιαίτερο βαρύ. 

Όπως διαβάζουμε στη στήλη του Βηματοδότη, ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε στο ερώτημα «εάν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενοχλημένος με το περιουσιακό προφίλ του Δημήτρη Παπαδημούλη» …

«Εάν είναι λέει; Είναι και πολύ μάλιστα;», ενώ συμπλήρωσε ότι πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προβληματισμένα με τα πολλά ακίνητα του ευρωβουλευτή.

Σχετικά όμως με τον τι ήταν αυτό που ενόχλησε περισσότερο τον κ. Τσίπρα ο συνεργάτης απάντησε: «Όχι τόσο τα ακίνητα που παρουσιάστηκαν ότι αγόρασε, αλλά σε ποιους νοικιάζει αυτά τα ακίνητα» για να συμπληρώσει: «Σε ποιες ΜΚΟ νοικιάζει άραγε αυτά τα ακίνητα; Γιατί τα νοικιάζει σε μετανάστες; Τι κάνουν αυτές οι ΜΚΟ και πολλά άλλα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση του κ. Παπαδημούλης που εμφανίζεται να έχει αγοράσει συνολικά 38 ακίνητα, τα 15 εκ των οποίων νοικιάζει σε ΜΚΟ και μετανάστες, κερδίζοντας από αυτά περίπου 6.000 ευρώ τον μήνα «πρωταγωνίστησε» και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τετράωρη συνεδρίαση του οργάνου μπήκε -μεταξύ άλλων- και το ζήτημα με την υπόθεση Παπαδημούλη, καθώς εκτιμήθηκε ότι κάνει ζημιά στο κόμμα. Μάλιστα ήταν διάχυτη η πεποίθηση ότι τέτοιου είδους θέματα δίνουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα να θολώνουν το στίγμα της Αριστεράς, καθώς πρόκειται για υπόθεση που εμπίπτει στην ευαίσθητη σφαίρα της ηθικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κλίμα ήταν βαρύ για τον ευρωβουλευτή του κόμματος, ωστόσο απορία ακόμη αποτελεί εάν το ζήτημα ετέθη από τον Αλέξη Τσίπρα ή από άλλα στελέχη. Σε κάθε περίπτωση, καθίσταται σαφές ότι -και μόνο που συζητήθηκε το ζήτημα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο- το θέμα Παπαδημούλη προκαλεί τριγμούς.

Τέλος αν και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να στηρίξει (έστω και με τρεις ημέρες καθυστέρηση) τον ευρωβουλευτή του και πάλι δεν… έπεισαν. Υπενθυμίζεται πως βουλευτές όπως ο Νίκος Φίλης έχουν χαρακτηρίσει πολύ πειστικές τις εξηγήσεις του, ενώ από την άλλη, στελέχη όπως ο Γ. Μπαλάφας τον «άδειασαν».

Αν και ουδείς γνωρίζει τη συνέχεια του σίριαλ με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, το μόνο βέβαιο είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ενοχλημένος από το γεγονός ότι την ώρα που ο ίδιος επιχειρεί να επανεκκινήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογική ήττα, διασπάται η προσοχή της κοινής γνώμης από θέματα που ευνοούν την εσωστρέφεια. Παρόλα αυτά όλοι θέλουν να κλείσει γρήγορα και όπως- όπως το θέμα, ενώ χθες τα μέλη της ΠΓ επεσήμαναν την ανάγκη να μπει «τελεία» στην υπόθεση, ακόμη περισσότερο μετά τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή ότι θα διαθέσει τα έσοδα από την αξιοποίηση των ακινήτων του σε φτωχούς Έλληνες και μετανάστες.