Αίτημα αναβολής της παροχής εξηγήσεων στην Προανακριτική Επιτροπή κατέθεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επικαλούμενος τον μεγάλο όγκο των εγγράφων που είχε να μελετήσει, κάτι που «ερμηνεύτηκε» από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής ως μια νέα προσπάθεια να καθυστερήσει η διαδικασία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος και οι συνήγοροί του Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα κατέθεσαν ενστάσεις ακυρότητας της διαδικασίας, ενώ διαμαρτυρήθηκαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι μόλις την Παρασκευή παρέλαβαν από την επιτροπή υλικό εκατοντάδων σελίδων το οποίο ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να μελετήσουν μέχρι σήμερα. Η πλευρά Παπαγγελόπουλου ζήτησε νέα προθεσμία, γεγονός το οποίο πυροδότησε ένταση. Ο κ. Τσοβόλας είπε ότι η διαδικασία δεν είναι σοβαρή και ότι πρέπει να δοθεί νέα προθεσμία, καθώς επί της ουσίας πρόκειται για νέα κλήση.

 Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα για προθεσμία και ότι δεν πρόκειται για καινούρια κλήση με συνέπεια τον εξής διάλογο:

 ΤΣΟΒΟΛΑΣ: Ο Πλευρης παρέκαμψε το ουσιώδες. Κύριε Πλεύρη ως νομικος θα μπορούσατε να υπερασπιστειτε ύποπτο, όταν σας δίνονται χίλιες σελίδες μόνο την Παρασκευή; Υποτίθεται ότι είσαστε εισαγγελείς, μήπως τελικά εσείς είστε ύποπτοι ότι παραβιάζετε το νόμο; Γελοιοποιείτε το θεσμό.

 ΠΛΕΥΡΗΣ: Να μας κάνετε μήνυση.

 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο αλαζών κ. Πλευρης που λέει κάντε μου μήνυση. Λοιπόν δεν θα ασχοληθώ σήμερα μαζί του. Ντρέπομαι όμως για έναν νέο άνθρωπο ότι είναι τόσο ψεύτης. Που είναι γραμμένα αυτά τα νομικά που επικαλείται; Έχετε πάρει τον κακό δρόμο. Θυμηθείτε τη Νυρεμβέργη που κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα τους, επικαλούνταν τις εντολές των ανωτέρων τους αλλά δεν γλίτωσαν από την καταδίκη

 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.Δ: «Μας απειλεί»

 ΜΠΟΥΓΑΣ (Πρόεδρος): Δεν το εκλαμβάνουμε ως απειλή.

 ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Παραβιαζονται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, πόσες φορές δεν έχει πάρει παράταση αυτή η Επιτροπή;

 Πηγές της Νέας Δημοκρατίας επέμειναν στο ζήτημα των απειλών Παπαγγελόπουλου. Όπως επεσήμαναν χαρακτηριστικά, όταν ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε την έναρξη της κατάθεσης Παπαγγελόπουλου, ο τελευταίος του επιτέθηκε σε προσωπικό τόνο, απειλώντας τον. Όταν μάλιστα τον λόγο πήρε ο Δ. Μαρκόπουλος λέγοντάς του ότι έχει ξανακάνει τα ίδια, σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ., ο κ. Παπαγγελόπουλος του είπε "και για εσάς κύριε Μαρκοπουλε θα πω πολλά την Τετάρτη".

 "Ο Δημητρης Παπαγγελόπουλος έχει χάσει την ψυχραιμία του και επιδιώκει χειραγώγηση των βουλευτών με στόχο δια του εκφοβισμού να πέσει στα... μαλακά. Δεν θα τα καταφέρει. Θα ερωτηθεί για όλα όσα ακούστηκαν κι αποκαλύφθηκαν εις βάρος του τους 9 αυτούς μήνες" επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.