«Ο ρόλος του βουλευτή είναι να ρωτάει για να μπορέσουν κάποια πράγματα να βελτιωθούν και να προχωρήσουνε μπροστά. Πρέπει να βρούμε τη γενεσιουργό αιτία, το πρόβλημα από πού προέρχεται και πρέπει αυτό το πρόβλημα να σταματήσει».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Αναφορικά με το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας που αντιμετωπίζει η περιοχή της Δραπετσώνας, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε: «έχουμε ένα πρόβλημα δυσοσμίας από το 2015. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να βγαίνεις εύκολα και να κατηγορείς αν δεν υπάρχουν στοιχεία και αν δεν έχουν προκύψει έλεγχοι. Η προηγούμενη αρμόδια περιφερειακή διοίκηση, της κας Δούρου, δεν έκανε ως έπρεπε και ως όφειλε τις ενέργειες αυτές, άφησε το πρόβλημα να κακοφορμίζει για χρόνια και λίγο πριν τις αυτοδικοικητικές εκλογές αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ανάθεση για μια μελέτη στο Δημόκριτο».

«Πρέπει να βρούμε τη γενεσιουργό αιτία, το πρόβλημα από πού προέρχεται και πρέπει αυτό το πρόβλημα να σταματήσει γιατί δεν μπορεί τα παιδιά να μην μπορούν να μπούνε στις τάξεις τους. Επίσης δεν πρέπει να δίνεται διαρκώς μια εικόνα στα λόγια ότι η Αριστερά είναι η περιβαλλοντικά ευαίσθητη και να έχει αφήσει αυτό το πρόβλημα πέντε χρόνια να τρέχει σε μια περιοχή σαν τις λαϊκές περιοχές της Δραπετσώνας που υποτίθεται ότι μόνο η Αριστερά κόπτεται. Η ΝΔ και περιβαλλοντικά ευαίσθητη είναι και να θυμίσω ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι μια από τις πέντε μεγάλες αναμορφώσεις-αναπλάσεις που έχει συζητήσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής στις προγραμματικές του δηλώσεις», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Άρα εμείς στόχο έχουμε αυτή την περιοχή να την αναβαθμίσουμε ότι όχι να συνεχίζεται η υποβάθμισή της. Για το λόγο αυτό και επειδή προέκυψε μια μελέτη του ΚΕΦΕ Δημόκριτος προχώρησα στην ερώτηση για να δούμε πως αυτή την κατάσταση θα την θεραπεύσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά», διευκρίνισε επιπρόσθετα.

«Πρέπει το μοντέλο στην περιοχή της Δραπετσώνας και γενικά σε αυτό που λέμε λαϊκές περιοχές να αλλάξει. Εμένα δεν με ικανοποιεί το στυλ «στη Δραπετσώνα δεν έχουμε ζωή». Η Αριστερά αρέσκεται στα δράματα όμως το θέμα είναι ότι καλό το κλάμα έχει έρθει η ώρα όμως και αυτούς τους ανθρώπους να τους κοιτάξουμε. Καλό το να λέμε ότι εκεί πέρα όλοι υποφέρουν και να εργαλειοποιούμε τη μιζέρια για μικροπολιτικούς λόγους όμως έχει ώρα αυτές οι περιοχές να αναταχθούν», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Ο κ. Χατζηδάκης είναι ένας ευαίσθητος υπουργός νομίζω ότι θα δώσει απάντηση, τρέχουν επίσης και κάποια ερευνητικά θέματα γύρω από την πηγή της δυσοσμίας, περιμένουμε να δούμε και τα υπόλοιπα αποτελέσματα από την πλευρά της Περιφέρειας. Νομίζω ότι έχουν κινηθεί κάποιοι μηχανισμοί μαζί με την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια με σκοπό αυτή η περιοχή να διευκολυνθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν χρειάζεται ανασχηματισμό η κυβέρνηση, απάντησε: «Έχουμε μια κυβέρνηση των μεγάλων επιτυχών σε πολλά πεδία. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει μια τέτοια τεράστια υγειονομική κρίση με επιτυχία. Για πρώτη φορά η Ελλάδα βλέπουμε να έχει ένα σύστημα οικονομικό το οποίο να είναι ελκυστικό προς τις επενδύσεις με συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις. Για πρώτη φορά η Ελλάδα δανείζεται μετά από τόσα χρόνια με επιτόκιο 1,57%. Προφανώς σε μια κυβέρνηση δεν έχουν όλοι τις ίδιες ταχύτητες, δεν έχουν όλοι τις ίδιες επιτυχίες παρά ταύτα αυτό είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού αν θα κάνει ανασχηματισμό ή όχι. Εγώ δεν είμαι οπαδός των συχνών και πυκνών ανασχηματισμών. Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί πρέπει να μένουν ένα ικανό διάστημα για να παρουσιάσουν το έργο τους να το ολοκληρώσουν και για να κριθούν σωστά».