Η «Επόμενη Μέρα» βρίσκει τα στελέχη της ΝΔ σε αλλεπάλληλες διαδικτυακές συναντήσεις. Την Τετάρτη μάλιστα πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με 106 συμμετέχοντες. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε «ψηφιακό τραπέζι» με τους προέδρους των Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟ.ΔΕ.), τους αναπληρωτές γραμματείς του Οργανωτικού της ΝΔ και τους γραμματείς του κόμματος συζήτησε θέματα εθνικού αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος.

Έμφαση δόθηκε στο πρόγραμμα «Συν-εργασία» και στη σημασία του για τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες, στο Ταμείο Ανάκαμψης, τα 32 δις που θα πέσουν στην ελληνική οικονομία αλλά και στην ευκαιρία της απολιγνιτοποίησης. Βγήκαν όμως και πολλές νέες ειδήσεις με κυριότερη τη διάψευση της εκλογικής παραφιλολογίας από τον Πρωθυπουργό, αφού προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ανάταξη της χώρας.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας από την επιτυχία της χώρας στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης αλλά και τη διαχείριση στον Έβρο. Τον τόνο έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας: «…έχουμε πιστωθεί ως κόμμα, ως παράταξη, ως κυβέρνηση, αλλά τελικά ως χώρα, το γεγονός ότι ήμασταν στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας επιτυχίας για το πώς αντιμετωπίσαμε μία πρωτοφανή επιδημιολογική κρίση».

Η αποφασιστικότητα και η αυτοπεποίθηση υπήρξαν εμφανείς και στις τοποθετήσεις των στελεχών που περιέγραψαν τη θετική ατμόσφαιρα που επικρατεί για την κυβέρνηση στις τοπικές τους κοινωνίες. Ο Γραμματέας του Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε: Η παρουσία σας σήμερα μας ενδυναμώνει στον αγώνα να διατηρήσουμε το κόμμα μας ένα ενεργό κύτταρο της κοινωνίας» και συνέχισε: «να επικοινωνήσουμε το κυβερνητικό έργο αλλά και να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας».

Τονίστηκε η πρόθεση των επικεφαλής του κόμματος, εφόσον δεν υπάρξει κάποια έξαρση της επιδημίας, οι εκλογές στις Διοικήσεις των Οργανώσεων, που αναβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού, να πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο και το 14ο Ετήσιο Συνέδριο να γίνει στα τέλη του χρόνου.
Δεν έλειψαν όμως και τα βέλη προς την αντιπολίτευση. Ο Γραμματέας της ΝΔ Γιώργος Στεργίου επεσήμανε: «Την ίδια περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του διολισθαίνουν στην «γκρίζα» περιοχή της πολιτικής. Υιοθετούν με μεγάλη ευκολία στον δημόσιο λόγο τους φήμες και ψεύδη του διαδικτύου. Δεν πλήττουν όμως έτσι την κυβέρνηση. Το δικό τους κόμμα καθιστούν περισσότερο ανυπόληπτο».

Πάντως, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις και το αίσθημα δυσφορίας για τις ατυχείς δηλώσεις κάποιων συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Αντίθετα, με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκαν την ανακοίνωση του Γενικού Διευθυντή του κόμματος Γιάννη Μπρατάκου σχετικά με την καμπάνια που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες για την εγγραφή και επανεγγραφή νέων μελών στην παράταξη.

Φαίνεται λοιπόν την επόμενη μέρα της πανδημίας ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ να τρέχει στους ίδιους ρυθμούς λειτουργίας με την Κυβέρνηση. Η οργανωμένη βάση της ΝΔ καλείται πλέον από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κόμματος, μέσω τακτικής επικοινωνίας, να καλύψει τον ενδιάμεσο χώρο κυβέρνησης και τοπικών κοινωνιών επεξηγώντας τις κυβερνητικές πολιτικές και επιστρέφοντας στην κυβέρνηση τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες των πολιτών.