Στη Σαντορίνη θα βρεθεί το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το άνοιγμα του τουρισμού, όπως ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 Οπως σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο κυκλαδίτικο νησί το Σάββατο «ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού».

 Σε ερώτηση για τα νέα κρούσματα κοροναϊού ο κ.Πέτσας απάντησε πως «οι 30 τουρίστες δεν σχετίζονται τόσο με αυξημένα τουριστικά ρεύματα».

 Νωρίτερα σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ευρεία σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά τα νέα κρούσματα κοροναϊού.

 Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα.

 Γι' αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο. Συζητήθηκε επίσης ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού.

 Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.