Πυρά κατά του πρώην πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου του Κινήματος Αλλαγής Σπύρος Καρανικόλας, λέγοτνας πως «Ο Μητσικώστας μιμείται καλύτερα τον Ανδρέα Παπανδρέου, απ’ ό,τι ο Τσίπρας»,

Μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha, ο Σπύρος Καρανικόλας σημείωσε ότι «Ο ρόλος μας είναι να ασκούμε μαχητική και ουσιαστική αντιπολίτευση και να προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα, όπως κάναμε και κατά τη διάρκεια της πανδημία, με τις παρεμβάσεις μας στη Βουλή και πολλά από αυτά που προτείναμε έγιναν αποδεκτά από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Καρανικόλας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μηδενίζει συνέχεια τα πάντα, χωρίς να αντιπροτείνει. Με λαϊκισμό είτε τάζει τα πάντα στους πάντες είτε καταστροφολογεί», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ είπε: «Αποδείχτηκε η ναυαρχίδα στον πόλεμο που δώσαμε. Όλοι προστρέξαμε στην ανάγκη να προστατευτούμε από το δημόσιο σύστημα υγεία και όχι από τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Είναι αναγκαιότητα να υπάρχει ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, που φέρει τη σφραγίδα του Παπανδρέου, του Γεννηματά και του Αυγερινού. Αυτό δεν πρέπει να το καπηλεύεται κανείς, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το να καπηλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ το ΕΣΥ, που όταν κυβερνούσε διαλύθηκε… Εκοβαν χρήματα από το σύστημα υγείας για να τα δίνουν αλλού».

Αναφορικά με την κριτική που ασκεί το ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, τόνισε: «Το πρόβλημα του ΚΙΝΑΛ είναι διττό: οι συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και ο δημαγωγικός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας στο αν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αρνητικός, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την υπόθεση NOVARTIS, για «πολιτική αλητεία» και ότι «έστησαν αυτό το παραδικαστικό κύκλωμα και το παρακράτος. Να συνομιλήσω με ποιους; Αυτούς που έστησαν στα μανταλάκια 10 πολιτικά πρόσωπα για να τους εξοντώσουν, έχοντας σκοπιμότητα να κερδίσουν τις εκλογές; Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετανόητοι».

«Προσωπικά, με αυτό το κομμάτι του πολιτικού συστήματος, δεν έχει να πει καμία κουβέντα το ΚΙΝΑΛ», συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «συνονθύλευμα γυρολόγων».