Τηλεδιάσκεψη με θέμα την ηλεκτροκίνηση πραγματοποίησε παρουσία του προέδρου της Παύλου Μαρινάκη η ΟΝΝΕΔ. Προσκεκλημένοι στην τηλεδιάσκεψη ήταν η Γενική Γραμματέας Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, καθώς και ο Αντώνης Αδάναλης, Electromobilty Manager της BMW Group Hellas.

Οι ομιλητές, έδωσαν συγχαρητήρια στην ΟΝΝΕΔ για τη δράση της και την θεματική εβδομάδα αφιερωμένη στην ημέρα του περιβάλλοντος, με την ευχή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας, η ημέρα αυτή να γίνει αφετηρία για την μετάβαση στην κινητικότητα των μηδενικών ρύπων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης τα οποία όπως όλοι ανέφεραν δεν περιορίζονται μόνο γύρω από την εξοικονόμηση ενέργειας και τους οικολογικούς πόρους, αλλά πρόκειται για ένα στοίχημα στην εξέλιξη της οικονομίας, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα σε σχέση με τις άλλες χώρες. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και επενδύσεων με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όχι μόνο στον τομέα της βιομηχανίας αλλά και της έρευνας, ενώ είναι κοινή παραδοχή ότι συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε στην τοποθέτηση του: «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι για μας κάτι περισσότερο από μία απλή μέρα. Είναι ένα ουσιαστικό ζήτημα, που αφορά την καθημερινότητα και το μέλλον όλων των ανθρώπων και ιδίως των νέων. Είναι σημαντικό και με την έλευση του νέου νομοσχεδίου να αναδείξουμε τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης, να μιλήσουμε και να δώσουμε κίνητρα στους νέους ανθρώπους να την αξιοποιήσουν, όχι μόνο σαν μέσο μεταφοράς αλλά και σαν ευκαιρία για το μέλλον και την ανάπτυξη».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας της εβδομάδας αφιερωμένης στο περιβάλλον, πραγματοποιήθηκαν δράσεις καθαρισμού παραλιών, αλσών και πάρκων από Νομαρχιακές Επιτροπές της ΟΝΝΕΔ στην Αττική (Πόρτο Ράφτη, Πειραιάς) ενώ στελέχη της ΟΝΝΕΔ επισκέφτηκαν το πάρκο ανακύκλωσης του Δήμου Νέας Σμύρνης.