Νέο κύκλο στοχευμένων επισκέψεων και περιοδειών ανά την περιφέρεια έχει εγκαινιάσει εδώ και μερικές ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να σηματοδοτήσει τα θετικά δεδομένα που προέκυψαν για την ελληνική κοινωνία μετά την επιτυχημένη διαχείριση του υγειονομικού κύκλου της πανδημίας, αλλά και να αναδείξει τα όπλα της κυβέρνησης στη μάχη ενάντια στη συνεπακόλουθη οικονομική ύφεση. «Κάθε περιοχή της χώρας, αλλά και κάθε τομέας της πραγματικής οικονομίας, που βρίσκεται στο επίκεντρο είτε λόγω της επαναλειτουργίας του είτε γιατί χρήζει ιδιαίτερης προσοχής σε μια συγκεκριμένη συγκυρία, θα συνιστά πόλο έλξης για τον πρωθυπουργό», σημειώνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, προαναγγέλλοντας τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον Πειραιά για την ολική επαναφορά της εστίασης (μια πόλη με ιδιαίτερο στίγμα στον κλάδο), αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε την ευκαιρία να αποκτήσει ιδία άποψη για την πρόοδο των κομβικών για τη συμπρωτεύουσα έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και τη διαμόρφωση της καθημερινότητας μετά το «χτύπημα» του κορονοϊού. Ο λόγος για το πρόγραμμα της εμπλοκής των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες, την κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης και την ανάπλαση του Στρατοπέδου Μελά. Παράλληλα, ανέλαβε τη δέσμευση ότι το μετρό της πόλης θα παραδοθεί το 2023, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει το «παρών» στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που σήκωσε μεγάλο βάρος της διαδικασίας ίασης ασθενών από τον COVID19.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ

Επόμενη στάση για τον πρωθυπουργό, ο τουρισμός, η «βαριά βιομηχανία» της χώρας και ταυτόχρονα το μεγάλο στοίχημα για την ολική επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης, που από τις 15 Ιουνίου και μετά θα επιχειρηθεί να βρει τις ισορροπίες του (στον βαθμό βεβαίως του εφικτού). Ως εκ τούτου, το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζει ήδη τα πρώτα συμβολικά όσο και ουσιαστικά ταξίδια του επικεφαλής της κυβέρνησης σε παγκοσμίως δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. «Θα επενδύσουμε στην εικόνα της Ελλάδας ως ασφαλούς χώρας για διακοπές, με το μήνυμά μας να είναι ιδιαίτερα ηχηρό. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει κυριολεκτικά σταυροφορία για τον σκοπό αυτό, υπενθυμίζοντας τις ομορφιές του τόπου μας», τονίζουν στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τους σχετικούς σχεδιασμούς και όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Π», τα δύο πρώτα νησιά που είναι πιθανόν να επισκεφθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι η Σαντορίνη και η Κέρκυρα, ωστόσο στη συνέχεια θα ακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ταξίδιααστραπή. «Θα πάει όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και σε επιλεγμένα ορεινά θέρετρα, στα οποία έχει αδυναμία, λόγω των ζωντανών εμπειριών του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στα βουνά της Κρήτης», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι γνωρίζοντες τις διαθέσεις του πρωθυπουργού για το επόμενο διάστημα.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Στην ατζέντα των επόμενων εξορμήσεων του πρωθυπουργού για τον προσεχή Ιούνιο είναι ο σύγχρονος οδικός άξονας που ενώνει το Κιάτο με το Αίγιο και το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Αμφότερα τα έργα ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα. Κεντρικός στόχος του Κυρ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του είναι με εξαίρεση, όπως προαναφέρθηκε, την επιχείρηση ενίσχυσης του τουρισμού, όπου σκοπεύει να παρευρεθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς εντός του καλοκαιριού η πραγματοποίηση τουλάχιστον μίας περιοδείας ανά είκοσι με είκοσι πέντε ημέρες.

Οπως συνέβαινε από την εποχή που ανέλαβε την αρχηγία της Ν.Δ., το Μαξίμου δεν επιθυμεί την παρουσία δίπλα στον πρωθυπουργό ενός συρφετού κομματικών παραγόντων, γι’ αυτό και πολλές από τις επισκέψεις αυτές θα γνωστοποιούνται την τελευταία στιγμή. Μαζί του θα βρίσκονται αποκλειστικά (πέραν δύοτριών στενών συνεργατών του) τα στελέχη της κυβέρνησης, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται με τις θεματικές ενότητες της κάθε περιοδείας. Για παράδειγμα, στη Θεσσαλονίκη συνταξίδεψαν ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, υπεύθυνος για ζητήματα Καινοτομίας, Χρίστος Δήμας, και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, που συνόδευσε τον κ. Μητσοτάκη στις κοινωνικές δομές όπου παραβρέθηκε.

Μάλιστα, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι στη διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού στην περιφέρεια να αναλαμβάνονται θεσμικές πρωτοβουλίες για την πορεία των κυβερνητικών δεσμεύσεων σχετικά με έργα υποδομής και γενικότερες παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί ανά περιοχή και, φυσικά, απευθείας επαφές με πολίτες και φορείς.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 30 Μαΐου