Ικανοποιητικά είναι τα πρώτα στοιχεία από το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, σημείωσε, σήμερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι η κίνηση στα καταστήματα εστίασης χθες υπήρξε ικανοποιητική, παρά το γεγονός ότι η βροχή απέτρεψε πολλούς από το να βγουν.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει στις ανακοινώσεις σχετικά με το ακριβές ποσοστό της μείωσης στην προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις, σημειώνοντας, ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα αφήσουν ικανοποιημένη την αγορά.

Απαντώντας σχετικά με την πιθανότητα περαιτέρω μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και υποστήριξε ότι μια περαιτέρω μείωση στο 6% θα δημιουργούσε δημοσιονομικό πρόβλημα αυτή την περίοδο.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας θα πραγματοποιούν το επόμενο διάστημα αυστηρούς ελέγχους για να διαπιστώνουν αν οι επιχειρήσεις που εφαρμόζουν την εκ περιτροπής εργασία ακολουθούν όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Αναφερόμενος στο θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, δήλωσε ότι ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός για τον δεύτερο κύκλο ανέρχεται σε 1,34 δις ευρώ.

Τέλος, αναφορικά με την παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλαβε την προκαταβολή φόρου στο 50% και την ανέβασε στο 100%.