Την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων βλέπει θετικά ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αρνητικός στην υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου μεταξύ του κράτους και των εργαζόμενων στη σχολική καθαριότητα.

Ως εκ τούτου, όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εκλείψουν οι αδικίες, που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί ότι το σχέδιο επεξεργάζονται τα συναρμόδια Υπουργεία, Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει τη διάθεση να λύσει ένα χρονίζον πρόβλημα και μάλιστα προσέθεσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί μια δίκαιη και οριστική λύση. Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι σε πρόσφατη συνάντησή του με τα μέλη του συντονιστικού 35 σωματείων βρέθηκε μια κοινή συνισταμένη, δηλαδή η υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο οι εργαζόμενοι δέχτηκαν την πρόταση του Υπουργείου και σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες. Πάντως, ξεκαθάρισε προς το Σώμα της Βουλής ότι η μονιμοποίηση τους απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα της χώρας.