Για ακόμα μια φορά δια του Στέλιου Πέτσα η κυβέρνηση διέψευσε ότι εισήλθαν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο και μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε την γρήγορη ολοκλήρωση του νότιου τμήματος του φράκτη στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Τα σύνορα δεν αλλάζουν από τα νερά του ποταμού

Ο ποταμός ‘Εβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του, τα σύνορα δεν αλλάζουν. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα παντού, τόνισε ο κ. Πέτσας σημειώνοντας ότι οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν δείχνουν ξένες δυνάμεις σε ελληνικό έδαφος, καθώς αυτές βρίσκονται σε ξένο, τουρκικό, έδαφος.

«Δεν υπήρξε ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσον αφορά τα περί «κατάληψης» ελληνικού εδάφους στον Έβρο. Ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να παίζουμε τα παιχνίδια της τουρκικής προπαγάνδας» ανακοινώνοντας πως ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Όχι στα παιχνίδια της τουρκικής προπαγάνδας

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως «πρέπει να αποφεύγουμε τις λεκτικές υπερβολές και να μην παίζουμε τα παιχνίδια της τουρκικής προπαγάνδας. Δεν υπήρξε καμία ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο».

Πρόσθεσε επίσης πως «συνεχίζουμε να φυλάμε τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης και συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ακόμη ότι «έχουν δοθεί όλες οι εξηγήσεις και από το υπουργείο Εξωτερικών και από τον Νίκο Δένδια για όλο το ιστορικό της υπόθεσης. Είναι σαφές ότι ο ποταμός Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του, αλλά τα σύνορα δεν αλλάζουν».

Θα κάνουμε τα πάντα για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό κάναμε τον Μάρτη, αυτό κάναμε τώρα, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Σε ερώτηση για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «είναι δεδομένη η βούλησή μας να ολοκληρωθεί γρήγορα ο φράχτης, ιδίως το νότιο τμήμα του. Θα είναι έτοιμο σύντομα, καθώς στις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του αναδόχου».

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει συνεργασία τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας-Τουρκίας για την κατασκευή του φράχτη είπε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει την κατασκευή του φράχτη. «Ζήτημα να ρωτήσουμε τον οποιονδήποτε για το κυριαρχικό μας δικαίωμα δεν τίθεται» υπογράμμισε.