Συνεχίζει τις προκλήσεις έναντι της Ελλάδας η Τουρκία, ενώ το χθεσινό περιστατικό στις Οινούσες είναι για τη γείτονα σαν... να μην συνέβη ποτέ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του MEGA Ανδρέα Ρομπόπουλο, ουδεμία ανακοίνωση ή αντίδραση υπήρξε από την Άγκυρα επί του θέματος.

Χθες, δύο τουρκικές ακταιωροί παρενόχλησαν ελληνικό αλιευτικό, είδηση που δεν μεταδόθηκε ποτέ στην Τουρκία. Ενώ ανελλιπώς συνεχίζονται και οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Παράλληλα, η Άγκυρα διατυπώνει διαμαρτυρίες για τον φράχτη στον Έβρο, αναφέροντας ότι ορισμένες εργασίες «γίνονται, για κάποια μέτρα, εντός των δικών της συνόρων».

Μειωμένες είναι εν τω μεταξύ οι μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας, καθώς δεν το επιτρέπει η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων από πλευράς Λιμενικού.

Αποστολάκης για Ερντογάν: «Δεν υπάρχει κάποιος να του βάλει φρένο»

Στην εκπομπή μίλησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος σχολίασε πως όλα αυτά δεν είναι καινούρια. Eκείνο που έχει διαφορά είναι η «ένταση» και οι «υπερβολές» που σημειώνονται αυτήν την περίοδο.

Σχολίασε ότι παρά τα εσωτερικά προβλήματα, ο Ερντογάν δεν σταματά να διεκδικεί αυτά που θέλει στην περιοχή.

«Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να του βάλει φρένο, επομένως προχωρά, απειλεί και κινείται με αυτές τις προκλητικές ενέργειες, θεωρώντας ότι στο τέλος κάτι θα καταφέρει» είπε.

Ο κ. Αποστολάκης, έδωσε τις εκτιμήσεις του σχετικά με το αν υπάρχει μεγαλύτερη «ανησυχία» στον Έβρο ή στο Αιγαίο απαντώντας: «Δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα ο Έβρος», παρόλο που, όπως είπε, θα ασκείται συνεχής πίεση στην περιοχή.

Αναφέρθηκε επίσης στις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν για τον εξοπλισμό της χώρας με βάση τους διαθέσιμους πόρους. Σχετικά με αυτό το θέμα, ειδική αναφορά έκανε στην ΕΑΒ. Σχολίασε, πως «η ΕΑΒ θα έπρεπε να είναι η καρδιά της υποστήριξης των Ενοπλων Δυνάμεων».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας σχολίασε και τις εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης.