Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση να πέσει στο 1,20 ευρώ το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες από την 1η Ιουνίου μέχρις τις 31 Οκτωβρίου, που θα ισχύσει ο μειωμένος ΦΠΑ 13%, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Με την μείωση του ΦΠΑ το εισιτήριο από το 1,40 ευρώ θα πάει στο 1,28 και εμείς θα εισηγηθούμε να πάει στο 1,20, ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Διευκρίνισε επίσης ότι θα μειωθεί και η τιμή των καρτών απεριορίστων διαδρομών και ιδιαίτερα ευνοημένοι θα είναι όσοι προμηθευτούν μετά την 1η Ιουνίου ετήσιες κάρτες γιατί θα είναι πιο φθηνές .

Αρχές Ιουλίου το μετρό σε Αγ. Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια
Επίσκεψη στον υπό κατασκευή σταθμό «Αγ. Βαρβάρα» της επέκτασης της Γραμμής 3 του Mετρό πραγματοποίησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τον σταθμό της Γραμμής 3, «Aγία Μαρίνα – Δημοτικό Θέατρο», ο οποίος θα δοθεί σε λειτουργία αρχές Ιουλίου, μαζί με τους σταθμούς «Κορυδαλλός» και «Νίκαια», επισκέφθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μαζί με τον Υφυπουργό, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη.

«Πριν από λίγους μήνες, είχα δεσμευτεί ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα έχουμε έτοιμους τους τρεις πρώτους σταθμούς της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια. Για να το καταφέρουμε αυτό, όλο αυτό το διάστημα εργαστήκαμε εντατικά», τόνισε σε δηλώσεις του μετά την ξενάγηση στο εργοτάξιο του σταθμού ο κ. Καραμανλής.

Σημείωσε επίσης ότι κατά την πανδημία του κορονοϊού οι εργασίες συνεχίστηκαν, με την αυστηρή βέβαια τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

«Βέβαια η εντατική δουλειά θα συνεχιστεί. Επόμενος στόχος να είμαστε συνεπείς και με το δεύτερο σκέλος της δέσμευσής μας, οι άλλοι τρεις σταθμοί τους οποίους παραλάβαμε με πολύ σοβαρές καθυστερήσεις, Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς, να είναι έτοιμοι το 2022. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μεθοδικά και σοβαρά, χωρίς μεγάλα λόγια».