Αναστάτωση προκάλεσε το λάθος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλογιάννη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έριξε το ψηφοδέλτιο χωρίς να το βάλει στον  προβλεπόμενο φάκελο.

Μόλις τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής διαπίστωσαν το λάθος αποφάσισαν να διακόψουν την ψηφοφορία και αποφασίστηκε να ξανανοίξει η κάλπη, ο βουλευτής της ΝΔ να βγάλει το ψηφοδέλτιό του , να το τοποθετήσει σε φάκελο και να το ξαναρίξει.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρη Τσοβόλα που εξέδωσε ανακοίνωση αμφισβητώντας την διαδικασία.

Τσοβόλας

Για το σημερινό περιστατικό αυτό καθώς και για το ψηφοδέλτιο της ψηφοφορίας στο οποίο το ναι, όχι ή παρών αφορά όλα τα αδικήματα και όχι το καθένα ξεχωριστά o συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου Δημήτρης Τσοβόλας εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελία στην οποία ανάμεσα στα άλλα αναφερει.

«Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 157 του Κανονισμού της Βουλής, που εφαρμόζεται αναλογικά και κατά την συζήτησης και κατά την ψηφοφορία της πρότασης των 30 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας «Αμέσως μετά την λήξη της συζήτησης διεξάγεται μυστική ψηφοφορία για την πρόταση της Επιτροπής και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη, για την οπαία ζητείται η άσκηση δίωξης. Σήμερα όμως κατά την ψηφοφορία της ανωτέρω πρότασης των Βουλευτών της ΝΔ το ψηφοδέλτιο που διαμοιραζόταν στους Βουλευτές δεν παρείχε δυνατότητα σε κάθε Βουλευτή να ψηφίσει χωριστά για κάθε μία από τις επτά καταγγελλόμενες πράξεις ή παραλείψεις που δήθεν τέλεσε ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και για την οποία εζητείτο παραπομπή του στην Ειδική Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή. Αντιθέτως περιείχε το ψηφοδέλτιο, όλως παρανόμως, την ένδειξη ΝΑΙ, ΟΧΙ και ΠΑΡΩΝ για όλα, συλλήβδην, τα αδικήματα και έτσι σε αντίθεση με το άρθρο 60 του Συντάγματος οι Βουλευτές δεν είχαν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση για κάθε πράξη ή παράλειψη ξεχωριστά.

Πηγές ΝΔ σε συνήγορους Παπαγγελόπουλου: Ανοίχτηκε η κάλπη γιατί βουλευτής ψήφισε δίχως φάκελο

Αναφορικά με περιστατικό που έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα στην ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, πηγές της ΚΟ της ΝΔ σημειώνουν:

"Ομόφωνα η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε ότι πρέπει να ανοιχτεί η κάλπη, να αφαιρεθεί το ψηφοδέλτιο του βουλευτή που δεν είχε μπει σε φάκελο, και στη συνέχεια, αφού ο κ. Καλογιάννης έβαλε το ψηφοδέλτιο του στο φάκελο, το έριξε στην κάλπη. Αυτή ήταν η νομικά ενδεδειγμένη διαδικασία, μετά το περιστατικό", υπογραμμίζουν πηγές της ΚΟ της ΝΔ.