Θλίψη και βαθιά συγκίνηση για την απώλεια του Ευγένιου Ρωσσίδη, μιας εκ των πλέον εμβληματικών μορφών της ελληνικής ομογένειας, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι ο Ευγένιος Ρωσσίδης (Gene Rossides) υπήρξε εξέχον μέλος της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας, αφήνοντας πίσω του ιδιαίτερα σημαντική επιστημονική και πολιτική παρακαταθήκη, και υπενθυμίζει πως ήταν ο πρώτος Ελληνο-αμερικανός που έλαβε κυβερνητικό αξίωμα, διατελέσας βοηθός υπουργός Οικονομικών από το 1969 έως το 1973, ενώ υπήρξε ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Αμερικανικού-Ελληνικού Ινστιτούτου.

Εξίσου εξαίρει την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά του στον Ελληνισμό και τη σημαντική συμβολή του στον αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία καθώς και στις προσπάθειες για βιώσιμη λύση του Κυπριακού, υπογραμμίζοντας πως η απώλειά του συνιστά πλήγμα για την παγκόσμια ελληνική κοινότητα. «Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, προσέφερε ανιδιοτελώς πολύτιμες υπηρεσίες στον Ελληνισμό, για τις οποίες τιμήθηκε με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Σημαντική υπήρξε και η συμβολή του στον αγώνα του Κυπριακού λαού για ελευθερία, καθώς και στην υπεράσπιση των δικαίων της Κύπρου στις προσπάθειες για βιώσιμη λύση του Κυπριακού, μετά την τουρκική εισβολή, το 1974» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών.

Η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, καθώς και τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Ευγένιου Ρωσσίδη και στο Αμερικανικό-Ελληνικό Ινστιτούτο για την απώλεια του ιδρυτή του.