Με αποστάσεις, μάσκες και αντισηπτικά ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν από το πρωί της Δευτέρας τα εμπορικά κέντρα της χώρας.

Αφού ολοκληρώθηκε το χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου σε δυο φάσεις, η τρίτη φάση που άρχισε σήμερα περιελάμβανε το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων (mall), των εκπτωτικών χωριών αλλά και των εκπτωτικών καταστημάτων (outlet).

Αυτοψία Γεωργιάδη – Παπαθανάση

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, επισκέφθηκαν εμπορικό κέντρο στην Αθήνα για να διαπιστώσουν την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

Οι κ. κ. Γεωργιάδης και Παπαθανάσης συνομίλησαν με εργαζόμενους και πελάτες και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους διαπιστώνοντας την ομαλή λειτουργία και την καθολική ανταπόκριση στο νέο πλαίσιο μέτρων που είναι αναγκαία για την προστασία όλων.





Μάσκα, απολύμανση και καταμέτρηση επισκεπτών
Σε γνωστό εμπορικό κέντρο τα μέτρα προστασίας τηρούνται «ευλαβικά» με όλους τους καταναλωτές να εισέρχονταν με μάσκα, ενώ στη ρεσεψιόν είχε τοποθετηθεί πλεξιγκλάς, καθώς επίσης και αντισηπτικό, όπως και δίπλα από τους ανελκυστήρες.

Σε κάθε κατάστημα εντός του κτιρίου οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές φορούσαν μάσκες, ενώ αρκετά μαγαζιά διέθεταν ειδικό σταντ στις εισόδους τους με αντισηπτικά, μάσκες και γάντια.

Εκτός από τα μέτρα που έχουν οριστεί, το εμπορικό κέντρο έχει λάβει κι άλλα, πρόσθετα μέτρα. Oι κοινόχρηστοι χώροι απολυμαίνονται συνεχώς από πιστοποιημένες εταιρείες, οι τουαλέτες απολυμαίνονται κάθε 15 λεπτά, ενώ υπάρχουν ειδικές συσκευές απολύμανσης χεριών σε όλο το εμπορικό κέντρο.

Την ίδια στιγμή, τα ασανσέρ χρησιμοποιούνται οπωσδήποτε μόνο από ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους και επίσης κάνουμε online καταμέτρηση του κόσμου που εισέρχεται στο εμπορικό κέντρο, κρατώντας τον κανόνα, ένας επισκέπτης ανά 20 τμ.