«Την ώρα που η χώρα δίνει τη μάχη και πρέπει να επανεκκινήσει την οικονομία της, δεν κάνεις εκλογές» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους».

Αναφερόμενος στα σενάρια περί ανασχηματισμού ο κ. Λαζαρίδης επεσήμανε ότι μένει στη δήλωση του Μεγάρου Μαξίμου ότι «δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού».

Διευκρίνισε, ωστόσο, «δεν έχουμε δει κυβέρνηση να εξαντλεί την τετραετία της, χωρίς να υπάρχουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα».

«Εκεί που λέγαμε “ δόξα το Θεό, τώρα θα πούμε βοήθα Παναγιά”», σχολίασε, σχετικά με το οικονομικό πλήγμα που δέχθηκε η Ελλάδα μετά την πολυετή ύφεση, που βίωσε.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως τόνισε, είναι η επανεκκίνησή της οικονομίας. Πρόκειται για «μια πρωτόγνωρη κρίση, με πολύ μεγάλες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία»

Απαντώντας στις βολές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει όσο θα μπορούσε κυρίως τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους ο βουλευτής της ΝΔ ανταπέδωσε τα πυρά. «Θα πρέπει να καταλάβει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι τα ‘’λεφτόδεντρα’’ τελείωσαν το 2015. Ας είναι συγκρατημένη. Υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση, υπάρχει σοβαρή κυβέρνηση, αυτό το αναγνωρίζουν πλέον και πολίτες, οι οποίοι στις 7 Ιουλίου δεν ψήφισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν ψήφισαν τη ΝΔ. ολοκληρωμένο Αυτά που πρέπει να κάνουμε, θα τα κάνουμε».