«Τώρα περνάμε στη φάση της κανονικότητας και υγειονομικά αλλά και οικονομικά και εδώ είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος.

Με αφορμή με τους βανδαλισμούς στο γραφείο του, ο κ. Σιμόπουλος δήλωσε: «Εντάχτηκε στο γενικότερο πλαίσιο γιατί στη Θεσσαλονίκη και χθες βράδυ είχαμε και στην Αθήνα βλέπω μια έξαρση. Δεν ήταν προσωπικό. Είναι η τρίτη φορά που με επιλέγουν και περισσότερο είχε να κάνει με την Marfin γιατί πήρε την ευθύνη μια ομάδα η οποία θεωρεί ότι η αναψηλάφηση της υπόθεσης της Marfin είναι ουσιαστικά μια προσπάθεια της κρατικής καταστολής ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Αυτές τις μπούρδες τις οποίες ακούμε από κάτι καλόπαιδα εδώ και χρόνια».

«Όλα αυτά περί λαϊκού κινήματος, περί αντικρατικής πάλης κλπ είναι ακριβώς για αυτά τα καλόπαιδα για να έχουν λόγο παρουσίας», υπογράμμισε ο ίδιος.
Για την οικονομία, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: «Εγώ την οικονομική κρίση την συνδυάζω στα επίπεδα της εξέλιξής της και με την υγειονομική. Σε πρώτη φάση υγειονομικά έπρεπε να μείνουμε μέσα στο σπίτι ώστε να μη μεταδοθεί ο ιός».

Ο κ. Σιμόπουός τόνισε ότι «στην πρώτη φάση αυτή που αφορά το να στηρίξουμε την οικονομία όσο η υγειονομική κρίση ήταν εδώ τα πήγαμε εξαιρετικά καλά». «Τώρα περνάμε στη φάση της κανονικότητας και υγειονομικά αλλά και οικονομικά και εδώ είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση», επισήμανε.

«Υπάρχουν πραγματικά οικονομικά ευάλωτοι άνθρωποι, είναι οι άνεργοι, είναι οι επαγγελματίες, είναι αυτοί που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους οποίους πρέπει να στηρίξουμε και πρέπει να τους στηρίξει η κυβέρνηση όχι μόνο με δανεισμό γιατί δυστυχώς ο δανεισμός από τις τράπεζες είναι μια δύσκολη υπόθεση, αλλά πρέπει να βρει τρόπο, είναι δύσκολο το κατανοώ μέσα στο οικονομικό πλαίσιο το οποίο υπάρχει- να τους στηρίξει και με επιχορηγήσεις. Και εδώ έρχεται η ΕΕ η οποία πρέπει να φροντίσει να υπάρχουν επιχορηγήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το σενάριο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, δήλωσε: «Είμαι κυβερνητικός βουλευτής ο οποίος στηρίζω την κυβέρνηση απόλυτα στα μεγάλα και τη στηρίζω και στα μικρά ασκώντας πάντα εποικοδομητική κριτική. Είναι ένα θέμα το οποίο αφορά τον πρωθυπουργό ο οποίος χθες το είπε με σαφήνεια και βέβαια δεν έχω κανένα λόγο να μη συμφωνήσω, ότι τώρα όλοι, και οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι υπουργοί, πρέπει να αφοσιωθούμε σε αυτό που έρχεται μπροστά μας και είναι η οικονομική κρίση. Μέχρι τις 30 Ιουλίου θα περάσουνε άλλα περίπου 23 νομοσχέδια άρα δεν βλέπω λόγο».

Για το σενάριο των εκλογών, ο κ. Σιμόπουλος υπογράμμισε: «Το λεω εδώ και χρόνια δεν πρέπει να γίνονται εκλογές όποτε και για οποιοδήποτε λόγο συμφέρει την κυβερνητική πλειοψηφία. Πιστεύω ότι εκλογές πρέπει να γίνονται αν χάσει τη δεδηλωμένη με κάποιο τρόπο στη Βουλή η κυβέρνηση. Έχω πάρει θέση επίσημα με άρθρο μου πριν δύο μήνες που λεω ότι έχουμε να διαχειριστούμε, κυρίως η κυβέρνηση αλλά και η κυβερνητική πλειοψηφία, μια καυτή πατάτα οφείλουμε αυτή τη βόμβα να την απενεργοποιήσουμε αυτή είναι η άποψη μου αλλά αυτά είναι θέματα που αφορούν τον πρωθυπουργό τον οποίο στηρίζουμε πλήρως».