Διευκρινίσεις αναφορικά με τη δήλωση «πόθεν έσχες» έδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Βουλή των Ελλήνων τα Πόθεν Έσχες των μελών του Κοινοβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου για το έτος 2019, χρήσης 2018.

Εντύπωση και συζητήσεις προκάλεσε μεταξύ άλλων το Πόθεν Έσχες του Προέδρου της "Ελληνικής Λύσης", Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος μπορεί σε Ελληνικές τράπεζες να έχει καταθέσεις ύψους 16.263 ευρώ, όμως εμφανίζει καταθέσεις 434.282,59 ευρώ στη Γερμανική Deutsche Bank.

Ο ίδιος μίλησε για το ζήτημα αυτό σε σημερινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταιθμό "Θέμα 104,6"

Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι οι καταθέσεις σε γερμανικές τράπεζες ανήκουν στη σύζυγό του η οποία είναι από τη Γερμανία ενώ τόνισε ότι ο ίδιος διατηρεί εκεί εταιρίες, κάτι που δεν έχει, όπως είπε, κρύψει ποτέ. «Εγώ δεν έχω κρύψει ποτέ ότι η σύζυγός μου είναι από τη Γερμανία, ότι 50 χρόνια μένει εκεί, ότι έχω εταιρίες. Δεν τα έχω κρύψει όλα αυτά. Αλλά όταν κάνεις κοινή δήλωση με τη σύζυγό σου και στο πόθεν έσχες, τα εισοδήματα της συζύγου σου φαίνονται ότι είναι δικά σου. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Απαντώντας σε σχόλια που έγιναν χθες για το ύψος των εισοδημάτων του, ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε ότι η εταιρία του το 2018 δεν μοίρασε μέρισμα αλλά επανεπένδυσε στην ελληνική οικονομία. «Άρα λοιπόν δεν υπήρχε εισόδημα. Με αυτήν την τακτική, λοιπόν, ο καθένας λέει, ό,τι θέλει» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. «Ας δουν, λοιπόν, το 2014, το 2015, το 2016, το 2019 και το 2020 τι δηλώνω. Ας μου βρούνε έναν πολιτικό αρχηγό που φορολογείται με 200.000 το χρόνο, φόρο να πληρώσει, ας έρθουν να μου το πούνε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σχολιάζοντας την απόσυρση του σποτ της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τον Χρήστο Λούλη, έκανε λόγο για «ιδεολογική ηγεμονία της ψευτοαριστεράς». «Ξέρετε είδα πολύ χειρότερα σποτ επί ΣΥΡΙΖΑ εγώ, πολύ πιο σεξιστικά, πολύ πιο χυδαία και αγοραία» σχολίασε ο κ. Βελόπουλος και κατέληξε ότι δεν θεωρεί σεξιστικό το σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.