Την τακτική της στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης επιλέγει για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Marfin, και τους τρεις νεκρούς που άφησε πίσω της η τυφλή βία.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τιμήσει την μνήμη των τριών αθώων θυμάτων της επίθεσης που δέχτηκε η τράπεζα με αποτέλεσμα να αφήσουν την τελευταία τους πνοή μέσα στις φλόγες που ξέσπασαν στο κτήριο από τις βόμβες μολότοφ, απεύθυνε πρόσκληση σε όλα τα κόμματα προκειμένου να παραβρεθούν στην τελετή για την πλακέτα μνήμης. Ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας για άλλη μια φορά την στάση που κρατάει το κόμμα του απέναντι σε θέματα κοινωνικής συνείδησης, αρνήθηκε την πρόκληση της κυβέρνησης να παραβρεθεί στην τελετή για την μνήμη των θυμάτων της Marfin.

ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνουν μια διαφορετική προσέγγιση ζητημάτων που «καίνε» την κοινωνία, όπως είναι η επαναστατικότητα, η οποία όμως σε κάποιες περιπτώσεις τείνει το χέρι στην τυφλή βία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτίσει φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνου στο σημείο που θα στηθεί η πλακέτα μνήμης, στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου. Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες και για το γεγονός ότι εδώ και δέκα χρόνια δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί οι οικογένειες των θυμάτων, σαν να μην βρέθηκε ποτέ στην κυβέρνηση.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα δεν εκπλήσσει πια κανέναν, καθώς επί δέκα χρόνια είναι χαρακτηριστική η σιωπή του απέναντι στο θέμα της Marfin.

Υπάρχουν άλλωστε και οι αδυναμίες του ριζοσπαστικού κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ που έχει την τάση να «χαϊδεύει» ή να δείχνει ανοχή σε δράσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.