Ισχυρό προβάδισμα 16 μονάδων στη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών κοινής γνώμης PRORATA που διενεργήθηκε το διάστημα 24-29 Απριλίου 2020 σε όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 40%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και έπονται: το Κίνημα Αλλαγής με 5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Το 4% απαντά «άλλο κόμμα» και το 13% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει/θα επιλέξει άκυρο/λευκό ή δεν θα ψηφίσει.



Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια/αντιπάθεια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το 55% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον Αλέξη Τσίπρα, το 23% την Φώφη Γεννηματά, το 25% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 12% τον Κυριάκο Βελόπουλο και το 23% τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια προς τα πολιτικά πρόσωπα, στη Νέα Δημοκρατία πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Νίκος Δένδιας με 52% ενώ στους στους ψηφοφόφους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 86%. Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 41% στο σύνολο του δείγματος και 91% στους ψηφοφόρους του κόμματος. Στο Κίνημα Αλλαγής πρώτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 41% στο σύνολο του δείγματος και 81% στους ψηφοφόρους του κόμματος.




Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού και συγκεκριμένα στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν πρώτοι το επόμενο διάστημα», το 66% των ερωτηθέντων απάντησαν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, το 42% τα κομμωτήρια και τα κουρεία, το 31% τα πάρκα και οι παιδικές χαρές.

Στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν τελευταίοι», το 44% των ερωτηθέντων απάντησαν τα μεγάλα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, το 42% οι εξέδρες των γηπέδων για παρακολούθηση αγώνων, το 37% τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία.