Τη σφοδρή αντίδραση του Σπύρου Καρανικόλα, Εκπροσώπου Κοινοβουλευτικού Έργου του Κινήματος Αλλαγής, προκαλεί το ενδεχόμενο προγραμματικής σύγκλισης της Χαριλάου Τρικούπη με την Κουμουνδούρου και πολύ περισσότερο τα σενάρια για συμπόρευση ή και συνεργασία των δυο κομμάτων.

«Μπορεί κάποια πρόθυμα παπαγαλάκια να προπαγανδίζουν ότι υπάρχει δήθεν μία θετική προδιάθεση του Κινήματος Αλλαγής για κοινό μέτωπο ή ακόμα χειρότερα, και για συμπόρευσή μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ή ενδεχομένως μπορεί να είναι ο ευσεβής πόθος κάποιων ελαχίστων, αλλά πρέπει να ξέρουν όσοι ισχυρίζονται τέτοια ανυπόστατα και ευφάνταστα σενάρια, ότι δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει καμία απολύτως κοινή συμπόρευση ή συνεργασία με τον κ. Τσίπρα και την παρέα του. Ξεκάθαρες κουβέντες», αναφέρει χαρακτηριστικά με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Σπύρος Καρανικόλας-και προσθέτει:

«Τούτο δε διότι υπάρχει η αδιαμφισβήτητη καταστατική απόφαση του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που ορίζει την αδιαπραγμάτευτη αυτόνομη πορεία μας, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και απέναντι στον δημαγωγικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ λοιπόν δεν είναι ούτε σημαία ευκαιρίας, ούτε και θα γίνουμε οι νέοι ΑΝ.ΕΛ που θα δώσουμε χείρα βοηθείας στον κ. Τσίπρα για να επιστρέψει στην εξουσία».

«Ο κ. Τσίπρας λοιπόν, τώρα που, μετά τον Βαρουφάκη, έχασε και το«asset Kammenos», ας αναζητήσει αλλού τους «χρήσιμους ηλίθιους» που θα τον συνδράμουν στους σχεδιασμούς του για την επιστροφή του στην εξουσία. Αυτή η παράταξη έχει τεράστια ιστορική διαδρομή και προσφορά στον τόπο για να αφεθεί στον τυχοδιωκτισμό του κ. Τσίπρα. Αυτό φυσικά δεν αφορά τους ψηφοφόρους που είτε φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε παραμένουν μέχρι σήμερα και τους οποίους καλούμε, τώρα που όλοι γνωριστήκαμε, να επιστρέψουν στο σπίτι τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.