«Είναι διαφορετικό να πεις ότι διαφωνώ με τον συγκεκριμένο αριθμό τεστ που έχουμε επιλέξει να γίνονται και θα προτιμούσα ένα μοντέλο με περισσότερα τεστ, και είναι τελείως διαφορετικό να λες για τη χώρα σου ότι δημιουργεί μια ψευδή εικόνα και αδίκως θεωρείται επιτυχημένη η διαχείριση της κρίσης».

Αυτό τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» εκτάκτως με το δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό, αναφορικά με το δημοσίευμα του Φ. Μπατζόλγου σε γερμανική εφημερίδα που ανέφερε ότι Ελλάδα αποκρύπτει τα πραγματικά νούμερα του κοροναϊού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρωμανός δήλωσε ότι «ο κύριος αυτός είναι ένας δημοσιογράφος που δραστηριοποιείται στη Γερμανία, έχει υπάρξει και αγαπητός προσκεκλημένων σταθμών όπως το Κόκκινο και γενικώς αρεστός στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ».

«Έγραψε ένα άρθρο όπου ουσιαστικά υιοθετεί όλα αυτά που ακούγαμε από τον κ. Κυρίτση στην αρχή της υγειονομικής κρίσης περί της παραποίησης της υγειονομικής εικόνας μέσω των λίγων τεστ που υποτίθεται ότι γίνονται στην Ελλάδα. Ουσιαστικά δηλαδή μιλάει για μια ψευδή εικόνα που δίνουμε, μιλάει για μια ψευδή εικόνα η οποία λέει ότι είμαστε παράδειγμα παγκοσμίως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι «προφανώς δεν δίνεται καμία ψευδής εικόνα και είναι διαφορετικό να πεις ότι διαφωνώ με τον συγκεκριμένο αριθμό τεστ που έχουμε επιλέξει να γίνονται και θα προτιμούσα ένα μοντέλο με περισσότερα τεστ, και είναι τελείως διαφορετικό να λες για τη χώρα σου ότι δημιουργεί μια ψευδή εικόνα και αδίκως θεωρείται επιτυχημένη η διαχείριση της κρίσης».

«Και αυτό να το λες σε μικρά Μέσα της Γερμανίας και της Αυστρίας, μικρά ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερη αποδοχή, με κάποιο τρόπο βέβαια αναπαράγονται και από μεγαλύτερα και από εκεί και πέρα ένα ολόκληρο σύστημα εδώ στην Ελλάδα λειτουργεί αυτόματα, αναπαράγοντάς το και χτίζοντας ουσιαστικά το αφήγημα ότι ‘’ο διεθνής τύπος γκρεμίζει την επιτυχία Μητσοτάκη –Τσιόδρα’’, ότι ‘’ο γερμανικός Τύπος αμφισβητεί όσα γίνονται στην Ελλάδα’’ και ότι εξωραΐζουμε την κατάσταση», υπογράμμισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Ο κ. Ρωμανός τόνισε ότι «προφανώς και πρόκειται περί fake news το να συνδέεις την προσωπική σου άποψη με ένα ολόκληρο αφήγημα που χτίζεται στο ότι δήθεν η Ελλάδα αποκρύπτει ή παραποιεί μια συγκεκριμένη εικόνα. Όλο αυτό χτίζει ένα αφήγημα χυδαίο και άθλιο».

Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ανέφερε πως «ο στόχος είναι τα ίδια άλματα δεκαετιών που κάναμε σε λίγους μήνες, σε λίγες εβδομάδες στο κομμάτι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης να γίνουν και σε όλα τα άλλα πεδία με πρωταρχικό αυτό της οικονομίας, των επενδύσεων, των θέσεων εργασίας κλπ».

Ερωτηθείς αν γνωρίζει για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων, σημείωσε ότι «όλα αυτά απαντώνται από τους ειδικούς, εισηγήσεις παίρνει η κυβέρνηση και κοιτάζει τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να τις υλοποιήσει».