«Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ μικρός αριθμός θετικών κρουσμάτων αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στο κοινό» επισήμανε αναφορικά με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας ότι η Ελλάδα έχει στείλει ψευδή στοιχεία για τον κοροναϊό, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Αναφορικά με τη λειτουργία της Βουλής, ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι «η Βουλή είναι ανοιχτή όλο αυτό το χρονικό διάστημα, βεβαίως υπήρχανε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω του έκτακτου χαρακτήρα αλλά οι Πράξεις αυτές κυρώθηκαν από τη Βουλή».

«Οι επιτροπές της Βουλής λειτούργησαν, την προηγούμενη Παρασκευή απαντήθηκε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στις 11 η ώρα ο πρωθυπουργός έχει πάρει πρωτοβουλία να συζητήσει για τον κοροναϊό, τα μέτρα αντιμετώπισης και όλα αυτά τα θέματα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον κ.Παπαγγελόπουλο θα συνεδριάσει σήμερα, κάτι το οποίο ο κ. Παπαγγελόπουλος το καταγγέλλει και δεν ξέρουμε και ποια είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Για τα σχολεία και τις μάσκες προστασίας, τόνισε «η ένδεια επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα η αντιπολιτευτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον κάνει ένα επιστημονικό θέμα να το υποβιβάζει σε πολιτικό, να ασκεί γύρω από αυτό πολιτική κριτική».

«Πολλές φορές στην επιστήμη ειδικά όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν νέο ιό που δεν ξέρουμε πως συμπεριφέρεται, τα δεδομένα τα επιδημιολογικά αλλάζουν βδομάδα με την εβδομάδα», επισήμανε ο ίδιος.

«Χθες ο κ. Τσιόδρας έκανε μια αναλυτική εισήγηση, εξήγησε λεπτομερώς ποια είναι η επιδημιολογική κατάσταση των παιδιών σε ότι αφορά τα σχολεία. Είπε για παράδειγμα ότι τα παιδιά συμπεριφέρονται διαφορετικά από ότι οι ενήλικες, κολλάνε πιο δύσκολα τον ιό, τον μεταδίδουν πολύ πιο δύσκολα από τους ενήλικες», διευκρίνισε.

Παράλληλα ο κ. Γαϊτάνης δήλωσε: «Θέλω να πω ότι η πολιτεία η οποία ακούει τους επιστήμονες και ωφεληθήκαμε από το γεγονός ότι ακούσαμε τους επιστήμονες, οι επιστήμονες σήμερα έχουν μια άποψη και λεει ότι μπορεί τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε πρώτη φάση μπορούν να ανοίξουν. Είναι σήμερα ο Μητσοτάκης ανάλγητος, και τον Μάρτιο όταν έκλεισε τα σχολεία ύστερα από 14 μέρες μετά το πρώτο κρούσμα όταν η Ισπανία το έκανε στις 39 μέρες, η Γαλλία στις 50, η Ιταλία στις 36 ήταν ευαίσθητος και τώρα έγινε κοινωνικά ανεύθυνος; Όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να έχει συμβεί αυτό απλώς οι εισηγήσεις των ειδικών είναι διαφορετικές».

Αναφορικά με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας ότι η Ελλάδα έχει στείλει ψευδή στοιχεία για τον κοροναϊό, υπογράμμισε ότι «στην πατρίδα μας απ’ όσα τεστ γίνονται θετικά ανιχνεύεται μόλις το 3,8% το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία είναι 6,8%, στη Ιταλία είναι 10,8% και στην Ισπανία είναι 20,5% αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολύ μικρός αριθμός θετικών κρουσμάτων αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στο κοινό».
«Αυτό τεκμαίρεται από τον αριθμό των θανάτων που είναι πολύ χαμηλός και από τον αριθμό των διασωληνωμένων», εξήγησε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι «αυτά τα δύο στοιχεία δεν αποκρύπτονται. Αν νοσούσαν περισσότεροι θα είχαμε περισσότερους διασωληνωμένους και περισσότερους νεκρούς... αυτά τα πράγματα δεν κρύβονται η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη».