Στη σταδιακή άρση των μέτρων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος χτύπησε «καμπανάκι» για το επόμενο διάστημα σημειώνοντας πως ό,τι χρειάζεται θα ξανακλείνει.

«Χρειάζεται πειθαρχία για να μην ξαναγυρίσουν τα μέτρα. Θα υπάρξουν βαριά πρόστιμα αν δεν τηρούνται τα μέτρα στα καταστήματα όσο αφορά στον συνωστισμό» τόνισε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις, τόνισε πως τα μέτρα θα εξειδικευτούν τα επόμενα 24ωρα ενώ υποστήριξε ότι το σύστημα Υγείας είναι πιο θωρακισμένο σε σχέση με πριν την πανδημία , καθώς έχουν αυξηθεί οι ΜΕΘ ενώ έχουν γίνει πολλές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Αναφορικά με το χώρο της εστίασης, όπου θα ανοίξουν τα μαγαζιά από 1η Ιουνίου, τόνισε ότι θα στηρίξουμε την απασχόληση και – όπως είπε – θα συζητήσουμε με τους ανθρώπους της εστίασης λύσεις για την επόμενη μέρα.


Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τις κατηγορίες σχετικά με το ρίσκο που υπάρχει, ανέφερε ότι εμείς πάμε βήμα – βήμα. παίρνουμε μέτρα προστασίας ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε με τη μέγιστη δυνατή προστασία την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Αν πάνε καλά τα πράγματα θα ανοίξουν και τα δημοτικά. Αν ακούγαμε την αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα ανοίγαμε ποτέ τα σχολεία» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα σενάριο εκλογών και ανέφερε πως για να μην υπάρχει πισωγύρισμα με τα μέτρα, θα πρέπει να τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες.