Για το καθεστώς κάτω από το οποίο θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία μετά την σταδιακή άρση των μέτρων, μίλησε ο Χάρης Θεοχάρης στο Bloomberg.

Ο υπουργός Τουρισμού, στις δηλώσεις που έκανε, τόνισε πως σταδιακά θα ανοίξουν από τον Ιούνιο τα ξενοδοχεία, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μέτρα και σημείωσε πως στόχος είναι να «αρθούν οι εσωτερικοί περιορισμοί, κάποια στιγμή τον Ιούλιο». Ο κ. Θεοχάρης, ανέφερε πως στόχος είναι να λειτουργεί κανονικά ο κλάδος του τουρισμού στα μέσα καλοκαιριού, με «εξαίρεση ίσως τις πτήσεις που πρέπει να συμφωνηθούν μεταξύ των διαφόρων χωρών και ιδίως με την ΕΕ».

Οσον αφορά τους μεγάλους χώρους, όπως τις παραλίες ή τα λόμπι και τα εστιατόρια των ξενοδοχείων και την κοινωνική αποστασιοποίηση, ο υπουργός σημείωσε πως εντός των ημερών θα υπάρξουν αναλυτικές οδηγίες, με ανακοινώσεις από το υπουργείο.

«Θα κάνουμε ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Οι συζητήσεις μεταξύ των ειδικών, των ειδικών στον τομέα της υγείας και των ειδικού του υπουργείου τουρισμού είναι σε εξέλιξη και στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν και θα δημοσιοποιήσουμε αυτούς τους κανόνες. Μιλάμε για αποστασιοποίηση, ώστε να μην έχουμε τον συνωστισμό που συνηθίζονταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στοχεύουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε την ίδια φιλική και διασκεδαστική ατμόσφαιρα που οι άνθρωποι γνωρίζουν καλά και αγαπούν, όταν έρχονται στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
Θεοχάρης: Πρέπει να υπάρξει κάποιο τεστ για τους επισκέπτες

Οσον αφορά τον φόβο δεύτερου κύματος από την επίσκεψη τουριστών, κυρίως στα νησιά, ο κ. Θεοχάρης είπε πως θα «πρέπει να υπάρξει κάποιο είδους τεστ που συζητάμε με τους ειδικούς της υγείας, ώστε να μπορεί κανείς να ταξιδέψει. Ιδανικά μια τέτοια συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ελπίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιδείξει την απαιτούμενη ηγετική ικανότητα, ώστε να επισπεύσει τις συνομιλίες και τις συμφωνίες, αλλά ακόμα και αν αυτό δε συμβεί, είμαστε πρόθυμοι να καθιερώσουμε τους δικούς μας κανόνες και φυσικά να προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε επ’ αυτών με τις χώρες από τις οποίες έχουμε επισκέπτες, και άλλες χώρες πέραν της ΕΕ»

Καταλήγοντας, ο υπουργός Τουρισμού σχολίασε πως «καταφέραμε να πετύχουμε στην προστασία της υγείας των πολιτών μας. Θα κάνουμε το ίδιο προστατεύοντας την υγεία των επισκεπτών μας, διασφαλίζοντας ότι το σύστημα υγείας μας, θα είναι επαρκές να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε περιπτώσεις ενδεχομένως ανακύψουν».