Το κυβερνητικό σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα με σταδιακή άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν από τις 10 Μαρτίου για τον περιορισμό διασποράς του κοροναϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία, ενώ από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες, τηρώτας συγκεκριμένες οδηγίες για την δημόσια υγεία.

Επιπροσθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τον Κλήρο για την αγαστή συνεργασία τους με την Πολιτεία, με γνώμονα την θωράκιση της υγείας των πολιτών.

«Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους. Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.