«Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα που θα κάνουνε πλέον και τον κάθε κακόπιστο ΣΥΡΙΖΑίο να πει: “Ευτυχώς που είχαμε Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας σε αυτή την κρίση παρά τον Τσίπρα”. Είμαι σίγουρος. Εμένα πολύς κόσμος μου το λέει. Δεν μιλάω για τους ΣΥΡΙΖΑίους τα «τούβλα» αυτούς τους φανατικούς τύπου Πολάκη, μιλάω για ανθρώπους νορμάλ, γι’ αυτούς που -δεν ξέρω για ποιους λόγους συναισθηματικούς ή άλλους- είχανε μια φιλική προσέγγιση και είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων βουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Αμυράς μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους», ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα με τα ΚΕΚ και τα voucher των 600 ευρώ σχολίασε: «Έγινε μια αστοχία και διορθώθηκε. Ας ζητάνε ό,τι θέλουνε στο ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι ποιος τους ακούει. Βεβαίως έγινε αστοχία. Ήταν λάθος ο τρόπος που έγινε, διότι σε μια πίεση ασφυκτική του χρόνου να τονωθούν αμέσως διάφορες επιστημονικές ομάδες έγινε μια αστοχία. Τι να κάνουμε; Δεν θα πάρουμε το κεφάλι κανενός. Διορθώθηκε. Βγήκε ο Μητσοτάκης και είπε "έλεγχος σε όλα τα ΚΕΚ για να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια" και προχωράμε πλέον με άλλο τρόπο. Δεν έχουν τίποτα να πούνε. Βλέπουν ότι η ελληνική κοινωνία ακολούθησε τον ηγέτη Μητσοτάκη σ’ αυτή την κρίση, ώστε να την αντιμετωπίσουμε όλοι σοβαρά και σωστά όπως και γίνεται και επειδή δεν έχουν τίποτα να κάνουν πιάνουν την τρίχα και την κάνουν τριχιά και βγάζουν κορόνες. Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μην μας κουνάει το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έφερε την ελληνική κοινωνία δυο δεκαετίες πίσω».

Και συμπλήρωσε: «Ο Βρούτσης είναι ένας εύκολος στόχος. Όμως να θυμόμαστε ότι ο Βρούτσης είναι αυτός που με δικό του νόμο, πριν από τρεις μήνες κατήργησε στην ουσία τον νόμο Κατρούγκαλου που μείωνε τις συντάξεις, που έβαζε τσεκούρι σε όποια νέα σύνταξη θα εκδιδόταν από εδώ και πέρα. Ο Βρούτσης είναι αυτός που επανέφερε στα επίπεδα προ ΣΥΡΙΖΑ εποχής τις συντάξεις, που ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ τις πετσόκοψε για άλλες τέσσερις- πέντε φορές.»

Για τον τουρισμό που έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα ο κ. Αμυράς υπογράμμισε: « Θα ενθαρρύνω κόσμο εντός και εκτός Ελλάδος, φέτος να μην βάλουν στον πάγο τις διακοπές τους, διότι φέτος ο τουρισμός θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Έστειλα επιστολή στον υπουργό Εργασίας και του ζήτησα να δώσει παράταση στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού. Ο κοινωνικός τουρισμός έληγε στις 8 Μαρτίου. Ζήτησα να δοθεί παράταση στις αιτήσεις. Οι δικαιούχοι είναι 60.000 οικογένειες. Πρόκειται για μια μικρή τόνωση του εσωτερικού τουρισμού. Γιατί να χαθεί»;


Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης του Γιώργου Αμυρά