Με καλεσμένο τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη πραγματοποιήθηκε το πρώτο ΟΝΝΕΔ Talk, η διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ, με θέμα «Ψηφιακό κράτος: από εκκρεμότητα, αναγκαιότητα». Τη συζήτηση παρακολούθησαν μέσω YouTube πάνω από 2000 μοναδικοί θεατές, ενώ οι ερωτήσεις που έφτασαν στο mail και τα social media της Οργάνωσης ξεπέρασαν τις 200.

Στη συζήτηση συμμετείχαν μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, του Πολιτικού Συμβουλίου της Οργάνωσης και πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης απάντησε σε ερωτήσεις των μελών της ΟΝΝΕΔ αλλά και πολλών νέων ανθρώπων αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, της επαφής δημοσίου τομέα και πολιτών, την τηλεργασία, την τηλεκπαίδευση, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις μελλοντικές επιδιώξεις του υπουργείου.

Την συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτό που ξεχωρίζει την ΟΝΝΕΔ είναι η πρωτοπορία. Πρωτοπορία όχι μόνο στα λόγια και τις ιδέες, αλλά στην πράξη. Περνάμε όλοι μια δύσκολη περίοδο, όμως το χρέος μας απέναντι σε όλους τους νέους ανθρώπους είναι να είμαστε ένα βήμα μπροστά και μέσα στην κρίση να βρίσκουμε λύσεις. Η σημερινή συζήτηση είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, να κρατήσουμε δηλαδή όλα τα καλά της διά ζώσης επικοινωνίας δίνοντας τους την ώθηση που τους έλειπε και κάνοντας καλύτερες τις ζωές μας.».
Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ ολόκληρο το πρώτο ONNEDTalk με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Να σημειωθεί ότι ΟΝΝΕΔ εγκαινιάζει μια νέα σειρά συζητήσεων μέσω τηλεδιάσκεψης με τίτλο «ΟΝΝΕΔtalks», που θα αφορούν σε ζητήματα επικαιρότητας τα οποία απασχολούν τους νέους ανθρώπους και όχι μόνο, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τη νέα πραγματικότητα που αυτή διαμορφώνει για το επόμενο διάστημα και, κυρίως, τις καινούριες λύσεις που μπορούμε μαζί να δώσουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.

Παρακολουθήστε εδώ: