Χωρίς πολλές λεπτομέρειες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβαλε τέλος στις όποιες φήμες υπήρχαν γύρω από το όνομα του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τη σχέση του με τον πρωθυπουργό με φόντο τα πολυσυζητημένα προγράμματα voucher.

Πιο συγκεκριμένα με ένα στεγνό «ναι» ο κ. Πέτσας απάντησε σε ερώτημα για το αν ο Γιάννης Βρούτσης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού.

Προηγήθηκε χθεσινοβραδινή παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αποτυπώθηκε στην ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας για κατάργηση του voucher 600 ευρώ των επιστημόνων.

Πηγές της κυβέρνησης διεμήνυσαν ότι ο αρμόδιος υπουργός για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης «συνέπλευσε αμέσως με την εντολή κατάργησης».

Παράλληλα οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε έρευνα μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν και αμέσως μόλις διαπιστώθηκαν οι αστοχίες υπήρξε κεντρική απόφαση για διόρθωση και αλλαγή πολιτικής στην ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού.

Στο μεταξύ ωστόσο υπήρχαν στελέχη που υποστήριζαν δημοσίως και μέχρι την τελευταία στιγμή τα προγράμματα επιπέδου «Σκοιλ Ελικικου», ενώ άλλα κράτησαν αποστάσεις.