Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής για την επόμενη μέρα της κρίσης, τα μέτρα προστασίας στα ΜΜΜ και τις επενδύσεις στον τομέα των υποδομών.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στα ΜΜΜ και να γίνεται απολύμανση στο τέλος της βάρδιας. Μέτρα προστασίας έχουν ληφθεί και για τους εργαζομένους με την είσοδο των επιβατών να γίνεται από την πίσω πόρτα και την τήρηση αποστάσεων μεταξύ τους.

«Επειδή υπάρχει ανησυχία, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί για την επόμενη μέρα», τόνισε ο υπουργός.

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περίπου 500 από τα 1000 λεωφορεία, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 16 χρόνια. Η κυβέρνηση και το υπουργείο ετοιμάζουν ήδη διαγωνισμό, ο οποίος θα είναι έτοιμος σε τρεις μήνες και πολύ σύντομα θα δούμε ηλεκτρικά λεωφορεία και οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον. Παράλληλα, πρέπει να αυξηθούν τα οχήματα και οι συρμοί και να μειωθούν οι χρονοαποστάσεις στους σταθμούς του μετρό.

«Θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να τηρούνται οι αυστηροί κανόνες για την υγεία των πολιτών» επεσήμανε ο υπουργός. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο η χρήση μασκών να γίνει υποχρεωτική στα ΜΜΜ.

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε πως κομβικό ρόλο για την επόμενη μέρα θα παίξουν τα μεγάλα πρότζεκτ υποδομών με μεγάλες επενδύσεις ύψους 13 δισ., όπως το έργο Πάτρα – Πύργος, Ε65, flyover στη Θεσσαλονίκη κλπ.