Αναφορικά με τα κρούσματα σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο αντιδήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Τσαμαδός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαμαδός δήλωσε ότι πρόκειται για «μια σοβαρή κατάσταση που βιώνει ο δήμος αυτή τη στιγμή».

«Τα 150 κρούσματα έχουν απομονωθεί πλήρως στο ξενοδοχείο το οποίο ζουν, η ανησυχία μας είναι για τα 177 δείγματα τα οποία πάρθηκαν χθες το βράδυ εκεί περιμένουμε», διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος.

«Είναι συντοπίτες μας που δούλευαν σε τράπεζες, φαρμακεία, super market και είχαν άμεση επαφή με τους μετανάστες. Βέβαια όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Χαρδαλιάς είναι πολύ αισιόδοξος γιατί έχουν περάσει ήδη αρκετές ημέρες από την τελευταία επαφή που είχαν με αυτούς τους ανθρώπους οπότε αν ήταν κάτι θα είχε φανεί κατά τους ισχυρισμούς των επιστημόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή επισήμανε ότι «όλα τα κρούσματα που είναι μέσα στη δομή είναι ασυμπτωματικά εκτός ενός νεαρού ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο».

«Υπάρχει πλήρη παροχή από το δήμο και από την περιφέρεια πρώτων υλών, ότι χρειάζονται υγειονομικού υλικού, ειδών καθαριότητας. Η δομή υποστηρίζεται πάρα πολύ καλά με όλες τις δυνάμεις που έχουμε και εμείς σαν δήμος αλλά και τη βοήθεια και της ΔΟΜ και της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ», τόνισε ο κ. Τσαμαδός.