Θετική είναι, σύμφωνα με έρευνα της Interview, η γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Στη βαθμολόγηση υπουργών πρώτος στην προτίμηση των πολιτών είναι ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.


Αναλυτικά η βαθμολογία των υπουργών:

Με αξιολόγηση από το 1 έως το 10, όπου 1 πολύ κακή και 10 πολύ καλή αξιολόγηση, μετά τον κ.Πιερρακάκη με 8,1, ακολουθούν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με 7,6, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης με 6,6.

IMG_1078

Σε αντίστοιχη αξιολόγηση, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει βαθμολογία 8,3, ενώ ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας 4,0.

IMG_1078_2

Στην ερώτηση «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έκαναν ψηφιακά μέσα σε λίγες εβδομάδες, ότι δεν έγινε για πολλά χρόνια;», οι απαντήσεις ήταν: Συμφωνώ/Μάλλον συμφωνώ 90% και Διαφωνώ/Μάλλον διαφωνώ 10%.

IMG_1081_2


Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις ψηφιακές ευκολίες και την χρησιμότητά τους, θεωρούνται χρήσιμες πολύ/αρκετά από το 92% των ερωτώμενων και λίγο/καθόλου χρήσιμες από το 8%.

IMG_1081
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα