Ένα νέο νομοσχέδιο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα το μεσημέρι που θα περιλαμβάνει διατάξεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας, το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα έχει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, πλαίσιο αξιολόγησης σχολείων και επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Επίσης, αναμένεται να αναφέρεται και στο πλαίσιο λειτουργίας και την ίδρυση νέων Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, ενώ πρόκειται να εισαχθούν και νέες θεματικές ενότητες για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο.

Σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη σύμπραξη ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ρυθμίσεις που θα αφορούν τις πρυτανικές εκλογές και τις μετεγγραφές φοιτητών.

Παράλληλα, στο υπουργείο συνεχίζονται οι πυρετώδεις συσκέψεις για το άνοιγμα των σχολείων και τις πιθανές ημερομηνίες των εξετάσεων.

Προτεραιότητα της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου. Τα πιθανά σενάρια είναι πολλά ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ως επικρατέστερες τις ημερομηνίες 22 και 29 Ιουνίου.  

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία αναμένεται να ξεκινήσει σιγά σιγά μετά τις 10 Μαΐου, προτεραιότητα είναι επιστρέψουν οι μαθητές της Γ λυκείου στις τάξεις τους. Αυτό θα γίνει με λιγότερα παιδιά στις αίθουσες διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Με τον ίδιο τρόπο θα γίνει και η επάνοδος για τις υπόλοιπες τάξεις, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραταθεί το διδακτικό έτος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σχετικά με τις προαγωγικές εξετάσεις το ενδεχόμενο να μην γίνουν μένει ανοιχτό.