Μετά από πολλά πισωγυρίσματα τελικά η Περιφέρεια Αττικής και ο Γιώργος Πατούλης, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες που τον ήθελαν να επιθυμεί διακαώς στην δουλειά των 30.000 συσσιτίων, την συμμετοχή της εταιρείας Salas Catering ιδιοκτησίας Σαλαπατάρα. Πρόκειται για μια εταιρεία που έκανε τεράστιους τζίρους επί των ημερών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μάλιστα, κάποιοι επισημαίνουν και τις πολύ καλές σχέσεις του διατηρούσε η ιδιοκτησία της εταιρείας με τον πρώην υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Προφανώς η σχέση δημιουργήθηκε εξαιτίας της επλοκής του υπουργείου Άμυνας στην υπόθεση των συσσιτίων που αφορούν τους μετανάστες. Τα parapolitika.gr είχαν αποκαλύψει ότι ο κ. Πατούλης, μόλις εξασφάλισε από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσόν των 5 εκ. Ευρώ, ότι επιθυμούσε την συμμετοχή στην δουλειά της Salas Catering. Στην ανοικτή διαδικασία όμως, η εν λόγω εταιρεία δεν κατάφερε να πάρει «κομμάτι» από την δουλειά. Τότε sites φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν να πιέζουν προς την κατεύθυνση της αλλαγής όσων είχαν εξασφαλίσει το έργο.

Μετά από αρκετά πισωγυρίσματα και ένα τηλεφώνημα του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τον κ. Πατούλη, άλλαξε άρδην η κατάσταση. Έτσι, εκτός από τις εταιρείες – περίπτερα (έμειναν έξω όλες οι μεγάλες) στο έργο των συσσιτίων, εισήλθε και η Salas Catering. Παραπάνω αναφέρθηκε και ένα τηλεφώνημα από τον κ. Καχριμάνη. Ο λόγος που επικοινώνησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου με τον ομόλογό του, της Αττικής είχε να κάνει με το γεγονός, ότι μια από τις μικρές εταιρείες, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ανήκε σε συγγενικό πρόσωπο του κ. Καχριμάνη. Πρόκειται για μια εταιρεία με συνολικό τζίρο το 2020 1840 ευρώ, η οποία συστήθηκε τον Αύγουστο του 2019.

Η εξέλιξη της ιστορία με τα 30.000 και τον διαγωνισμό των 5 εκ. Ευρώ, εκ των πραγμάτων προκαλεί ερωτηματικά, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν ήδη την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, πριν από την εξέταση του διαγωνισμού από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο λόγος που θεωρούν αναγκαία την εμπλοκή Θεοδωρικάκου, έχει να κάνει με το γεγονός, ότι έχει επιχορηγήσει την περιφέρεια Αττικής με το σχετικό κονδύλι. Σε κάθε περίπτωση από την εξέλιξη της όλης ιστορίας, ήδη έχει εκτεθεί ο κ. Πατούλης, που προφανώς πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει να κοροϊδεύει τους πάντες ακόμη και την κυβέρνηση.

Φυσικά εκείνο που δεν έχει υπολογίσει κανείς από τους εμπλεκόμενους είναι ότι από τη στιγμή που ισχύουν τα όσα φημολογούνται στην πιάτσα, είναι μηδενικές οι πιθανότητες να προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και εταιρείες, εκφράζουν την βεβαιότητά τους, ότι οι υπερθεματιστές σε καμία περίπτωση δεν έχουν ούτε την τεχνογνωσία, αλλά ούτε και την δυνατότητα να υλοποιήσουν το έργο. Με δεδομένο ότι πρόκειται για φαγητό που προορίζεται σε ανθρώπους, οποιοδήποτε ρίσκο όχι μόνο δεν επιτρέπεται, αλλά απαγορεύεται κι’ όλας.

Φυσικά πέραν όλων των άλλων τις τελευταίες ώρες, οι εταιρείες που έμειναν εκτός παιχνιδιού, καταγγέλουν περίεργα παρασκηνιακά παιχνίδια, ζητώντας εκτός από την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και αυτή της κεντρικής κυβέρνησης.