Με τη ρητή υπογράμμιση ότι «το φετινό Πάσχα είναι αλλιώς», δεν θα πάμε στις εκκλησιές αλλά ούτε σε σπίτια συγγενών και φίλων ξεκίνησε ο  Στέλιος Πέτσας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Στην διάρκεια του μπρίφινγκ ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι " φέτος δεν θα πάμε στα χωριά μας, αποφεύγουμε κάθε συγχρωτισμό για να σπάσουμε τον κρίκο στην αλυσίδα της μετάδοσης. Η Εκκλησία της Ελλάδος συμβάλει σε αυτό, με τους κλειστούς ναούς.”

«Αυτό άλλωστε επιβάλλει το μήνυμα αγάπης που εκπέμπουν οι άγιες αυτές ημέρες», τόνισε. «Για να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί, μένουμε φέτος μακριά» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας εν συντομία τα εν ισχύ μέτρα για αποφυγή κάθε συγχρωτισμού για να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης.

Όπως είπε είναι εξαιρετικά θετικό ότι στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει με υπευθυνότητα και η Εκκλησία της Ελλάδος που έχει ήδη ενημερώσει ότι οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες μας θα είναι κλειστές για το κοινό.

Υπογράμμισε όμως ότι και τα μέσα ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα προσφέροντας συνεχή ενημέρωση για την πορεία της μάχης απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

Ο κ. Πέτσας προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις για όσους παραβιάσουν τα μέτρα το Πάσχα και έκανε έκκληση σε όσους σκέφτονται να μετακινηθούν την Κυριακή του Πάσχα για να πάνε σε συγγενείς και φίλους, να μην το κάνουν.
Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Η κυβέρνηση από την επόμενη εβδομάδα μετά το Πάσχα ήδη επεξεργάζεται το σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα. Μέχρι τότε όμως τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα. Η μετάβαση θα είναι σταδιακή και μακρόσυρτη. Και ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα μέτρα αναλόγως με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε ακόμα στις προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το ΕΣΥ.