Την καθολική αποδοχή των μέτρων της κυβέρνησης από τους Έλληνες πολίτες καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η ΝΔ προηγείται 23,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Σωτήρης Τσιόδρας που μπαίνει  για καλά στη ζωή και στην καθημερινότητά μας, γίνεται με ποσοστό 94,6% ο δημοφιλέστερος Έλληνας.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά έχουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού,  αλλά ο κόσμος δεν επιβραβεύει μόνο την κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει πάρει, αλλά και για τις επιλογές της, αφού ο Σωτήρης  Τσιόδρας παραμένει ο δημοφιλέστερος των Ελλήνων.

 Στην πολιτική αναφορά της η δημοσκόπηση κατέγραψε την  διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να κτοξεύεται στο 23,3% καθώς το 43,6% (αν είχαμε εκλογές αύριο) θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, έναντι ενός ποσοστού 20,3% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.

 Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που προήλθαν από ερωτήσεις σε 1.020 νοικοκυριά, το 63,1% των πολιτών θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το  19,1% καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, το 17,8% των ερωτηθέντων δεν θέλησαν να απαντήσουν.

 

Δημοφιλέστερος Έλληνας ο Σωτήρης Τσιόδρας

 Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, οι πολίτες έχουν πειθαρχήσει στα περιοριστικά μέτρα.  Παράλληλα αυτή τη στιγμή δημοφιλέστερος Έλληνας είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας με συντριπτικά ποσοστά.

 Σύμφωνα με την έρευνα για τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας και λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, το 94,6% των ερωτηθέντων απάντησαν πως έχουν θετική ή μάλλον θετική άποψη. Επίσης το 84,3% των ερωτηθέντων έχουν θετική άποψη ή μάλλον θετική για τον Νίκο Χαρδαλιά.

 Το 66,7% των ερωτηθέντων παρακολουθούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας στις 18.00 σε αντίθεση με το 6,2% που δεν την παρακολουθεί ποτέ.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα