Την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εφάρμοσε τα σωστά μέτρα την κατάλληλη στιγμή, καθώς και τη συμβολή και έντονη δραστηριότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον αγώνα του ΕΛΚ για τη διασφάλιση της υγείας και των συμφερόντων των Ευρωπαίων πολιτών, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ σε επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Απαντώντας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ευχαρίστησε τον Μάνφρεντ Βέμπερ για την υποστήριξή του, τονίζει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση απέδειξε πως οι δύσκολες αποφάσεις είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κρίσης υγείας που μαστίζει ολόκληρο τον πλανήτη και υπογραμμίζει ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι η μόνη απάντηση στον κοροναϊό.

Με αφορμή την κρίση αποδεικνύεται ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με την έντονη δραστηριότητά του στις Βρυξέλλες αποτελεί πλέον τη γέφυρα της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δραστηριότητά του, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης είναι έντονη και η πολιτική του εμπειρία αναγνωρίζεται από τους Ευρωπαίους.