Τρία συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος με θέμα «Ένταξη Ελλάδας στο πρόγραμμα πιστωτικής χαλάρωσης(QE)».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους κοινοβουλευτικού διαλόγου, στη συζήτηση για την Κύρωση της από 20.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών του υπέδειξε να απευθύνει την ερώτηση στον ίδιο, διότι το έγγραφο που αιτείτε να κατατεθεί στην εθνική αντιπροσωπεία αφορά δική σας αλληλογραφία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος το Κινήματος Αλλαγής ερωτά συγκεκριμένα τον πρωθυπουργό

α. Η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ( QE ) ήταν αυτόματη ή αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων ;

β. Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι για το τρέχον έτος ή πολυετές ; Στην περίπτωση που είναι πολυετές, τα 12,5 δισ. ευρώ αφορούν το σύνολο του προγράμματος ή έκαστο έτος αυτού ;

γ. Η ένταξη της Ελλάδας είναι οριστική ή θα αξιολογείται ετησίως ; Τέλος, σας ζητώ να καταθέσετε στη Βουλή την επί του θέματος επιστολή σας στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κα. Κριστίν Λαγκάρντ.

Τέλος, ζητά από τον πρωθυπουργό να καταθέσει στη Βουλή την επί του θέματος επιστολή τουστην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κα. Κριστίν Λαγκάρντ.

Ολόκληρη η ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου