Την ανάγκη εύρεσης κοινής λύσης στην Ευρώπη για τη διαφύλαξη της ενότητάς της, ανέδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά 90,1".

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το αδιέξοδο στο Eurogroup, αναφέρθηκε στη δυσκολία λήψης απόφασης από την Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι «η μυωπική αντίληψη που θέλει να κοιτάζουμε με μια θρησκευτική αντίληψη τα νούμερα και να μην αντιλαμβανόμαστε την πολιτική προϋπόθεση που είναι η έκφραση μιας αλληλεγγύης, νομίζω δεν θα μας οδηγήσει μακριά». Σχολιάζοντας και τη στάση της Γερμανίας και της Ολλανδίας, είπε πως «μπορεί να αισθάνονται προφυλαγμένες ως οικονομίες, αλλά ξεχνούν πως εξαρτώνται και από την υγεία των πελατών τους, που είναι χώρες της Ευρωζώνης».

Πάντως, εξέφρασε αισιοδοξία, γιατί αλλιώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μιλάμε για το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι όπως την ξέρουμε» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. «Πρέπει να πρυτανεύσει η διαφύλαξη του κοινού μας εγχειρήματος και όχι η ναρκοθέτησή του» προσέθεσε.

Παράλληλα, ερωτηθείς για τη στάση της αντιπολίτευσης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, απάντησε πως πρόκειται για «μια κριτική που γίνεται στο πόδι, λίγο στο επίπεδο 'όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω' τα προσφέρω όλα» και συμπλήρωσε ότι το να μπούμε σε μια λογική πλειοδοσίας βρίσκεται στη σφαίρα του φανταστικού, όπως βρισκόταν και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που υποσχόταν παροχές, αλλά έφερε μέτρα. «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που δεν έχουμε δει το φως στην άκρη του τούνελ και συνεχώς τα μέτρα εξειδικεύονται, διευρύνονται και γίνονται πιο ουσιαστικά και επεκτείνονται σε περισσότερους κλάδους. Ακόμα δεν έχουμε δει τον ορίζοντα αυτής της κρίσης, ας είμαστε φειδωλοί, ας βρεθεί πρώτα η θεραπεία», σημείωσε.

Τέλος, τονίζεται ότι αναφέρθηκε στον «πολύπλευρο αγώνα που κάνει ο πρωθυπουργός και έχει καταστήσει τη χώρα πρωτοπόρο στην αντιμετώπιση του κορονοϊού».