Σε μια προσπάθεια ελέγχου και καταγραφής των αποθεμάτων των παραγωγών σε κρέατα και αυγά, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών και Εσωτερικών.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την προσπάθεια αυτή, η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 6/4/20. (σ.σ Από Δευτέρα 06.04.2020 οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων (νωπών και κατεψυγμένων) και αυγών στην ελληνική επικράτεια, θα πρέπει να υποβάλλουν τα στοιχεία των αποθεμάτων για τα εν λόγω προϊόντα. Η δήλωση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικού συνδέσμου που βρίσκεται στον κεντρικό ιστότοπο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων (https://www.mindev.gov.gr)).

Η ανάρτηση των στοιχείων πρέπει να γίνει εντός δύο ημερών από την ημέρα ισχύος του νόμου και κάθε τρεις μέρες τα στοιχεία αυτά πρέπει να επικαιροποιούνται.

«Είναι ένα μέτρο που συνδυάζεται με σειρά μέτρων πέντε υπουργείων. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια για να γίνεται έλεγχος από τα σύνορα της χώρας μέχρι τον τελικό παραλήπτη, για να δώσουμε τη μάχη κατά των ελληνοποιήσεων και να εκπέμψουμε το μήνυμα ότι οι αυστηροί και αποτελεσματικοί έλεγχοι προς όφελος της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και του υγειούς ανταγωνισμού και της εθνικής οικονομίας θα αποτελέσουν μια κανονικότητα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε η Υφυπουργός.

«Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα είναι εξαιρετική και δυναμική», πρόσθεσε, «γι’ αυτό υπάρχει η δυνατότητα των 15.000.000 ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν οι κλάδοι οι οποίοι αντιμετώπισαν στοιχειωθετημένα απώλεια».

«Στην κατεύθυνση ενέσεων ρευστότητας στους πληττόμενους κλάδους είναι και η απόφαση του Υπουργείου», κατέληξε.