Έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους», τονίζοντας ότι «η αντιπολίτευση θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στο θέμα της οικονομίας», όταν λέει ότι τα μέτρα στήριξης είναι ανεπαρκή.

«Μέχρι στιγμής όλος ο αντίλογος είχε ρητορικές εκφράσεις, όμως δεν υπάρχει ούτε μέτρηση, ούτε αξιολόγηση, ούτε ουσιαστική αποτίμηση με αριθμούς, με μεγέθη και με τρόπους, όμως η κριτική πρέπει να ασκείται πάντοτε επί χάρτου», τόνισε.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι αναμένει από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει δηλώσεις στελεχών του κατά της κυβέρνησης. «Το θα λογαριαστούμε είναι μια απειλή σε στόματα στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα και επομένως αν δεν τα αποδοκιμάσει», τόνισε «σημαίνει ότι τα αποδέχεται ή ότι συμφωνεί.»

Αναφερόμενη στις προτάσεις που θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν δογματικές αντιλήψεις όταν πρόκειται για το καλό του τόπου» και δε απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιες από αυτές, υπό προϋποθέσεις, να υιοθετηθούν.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας το αυριανό Eurogroup εκτίμησε ότι η Ευρώπη« η πλευρά των ισχυρών, που αρνούνται (το ευρωομόλογο) θα βάλει νερό στο κρασί της».

Μάλιστα ανέφερε, ότι «στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ένας αξιόπιστος συνομιλητής, κυρίως από τα αποτελέσματα, μέχρι στιγμής, και του ελέγχου της πανδημίας και του γεγονότος ότι φύλαξε τα σύνορα της Ευρώπης».